Ifølge DN skal sterk krone og høyt kostnadsnivå i Norge være grunnen til ønsket om å flagge ut.

- Vi er en norsk familiebedrift som har bygd opp en svært effektiv og lønnsom produksjonslinje på Hokksund, og her akter vi å bli. OSO har investert flere titalls millioner kroner årlig, nettopp for å kunne beholde jobbene i Norge.  Oppslaget i gårsdagens utgave av DN var en sterk fordreining av fakta, påpeker Braathen.

Braathen poengterer at det er på det norske markedet brorparten av bedriftens omsetning skapes. Nærheten til våre kunder er særdeles viktig i så henseende, og vi ønsker å være tett på markedet.

– Det er riktig at en sterk norsk krone gjør eksportdelen av virksomheten vår veldig sårbar, og når vi i tillegg har verdens høyeste kostnadsnivå, blir det en dobbelt skvis på de produktene vi forsøker å eksportere ut av landet. Men vi har ingen planer om og ikke satse videre i Europa. Selv om boligbyggingen i Europa er sterkt preget av den økonomiske krisen.

OSO sliter spesielt i forhold til det engelske markedet. Pundet har lenge vært veldig svakt mot den norske kronen.

- Det er ikke til å legge skjul på at vi sliter i Storbritannia i forhold til vårt kostnadsnivå, et marked som går på sparebluss, samt at kronen har vært sterk i forhold til pundet. Det har bedret seg noe nå den siste tiden, men sett markedet under er det og blir en utfordring, forteller Braathen til VVSforum.