Nyansatt administrerende direktør for Ikea Green Tech, Christian Ehrenborg har nylig gått ut og erklært at de vil være med og utvikle ny klimasmart teknologi som kan brukes innen Ikea.

Det være seg i egen virksomhet eller produkter som leveres til møbel- og interiørgiganten.

Under en samling i Sverige nylig lyttet Christian Ehrenborg til korte presentasjoner fra 25 nordiske energi-og miljøteknologi bedrifter som alle søker hjelp og støtte fra investorer. Til sammen har Ikea Green Tech vurdert 300 forskjellige selskaper som potensielle mottakere av grønne midler.

Her fant han et par, tre selskaper som kan passe til Ikea Green Techs investeringsprofil.

Hittil har de fem satsingsområdene for Ikea Green Tech vært solpaneler, nye lyskilder, nyproduksjon av materialer, energisparing og vannsparing.

Ikke Ikea Green Tech har så langt ikke gjort én investering. Aktiviteten stoppet opp da tidligere administrerende direktør John Stenebo kom i konflikt med Ikeas ledelse og han forlot selskapet.

Derfor kan den nye administrerende direktør fortelle at det fortsatt finnes 500 millioner svenske kroner en bankkonto i Ikanobanken. En bank som for øvrig også er en del av Ikea-konsernet.

Ehrenborg er på jakt etter selskaper med tilstrekkelig høyteknologisk nivå, samtidig som produktene er enkle å forstå og administrere. Investoren ønsker ikke å gå inn i såkornfasen, men kun der bedrifter er kommet et godt stykke på vei og har et betydelig markedspotensial.

En typisk investering i en interessant "grønn tech" bedrifter "kan være rundt 20 millioner kroner i sin første fase.

Han har gjort det klart at ideen med Ikea Green Tech er å gå inn i en aktiv del i små selskaper for å bidra til å drive utvikling av teknologi - ikke å sitte og se på.

Se mer på ikea.greentechab