Med konkurransen "Lønner det seg" inviterer Direktoratet for byggkvalitet markedet til å utvikle forslag til hvordan digitale verktøy kan hjelpe boligeieren og engangsbyggherren til å ta gode investeringsbeslutninger. 21 deltakere fra 14 ulike organisasjoner var representert på oppstartmøtet.

Hjelp til å velge
Nordmenn pusser opp for mer enn 60 milliarder kroner per år og i oppussingsprosessen nærmest bombarderes boligeierne med velmenende råd og gode tilbud. Det kan være vanskelig å vite hva man bør gjøre og hva man skal velge. Direktoratet håper konkurransen gir gode ideer til verktøy som kan gjøre valgene enklere.

Fortsatt mulig å delta i konkurransen
Fristen for påmelding til konkurransen er 9. september. Konkurransen retter seg først og fremst mot nettstedsutviklere, men er åpen for alle.

Et sentral premiss for konkurransen er at det er markedet selv som skal utvikle og eie verktøyene, ikke direktoratet. Direktoratets rolle er å være pådriver og stimulere til å starte utviklingen.

Avgjørelse 16. september
Konkurransen skal avgjøres 16. september ved at deltakerne presenterer sine ideer og hvordan disse skal realiseres, for en jury. Vinneren kåres på stedet, og de tre beste ideene premieres med inntil 150.000 kroner.

Juryen består av Eier- og forvalterforumet til Direktoratet for byggkvalitet og ledes av Dag Refling fra Huseiernes Landsforbund.

Kilde: Dibk