I går besøkte statssekretær Eli Blakstad ICAs butikk på Notodden for å se nærmere på ICA Norges prosjekt ”Grønn drift”. Prosjektet innebærer gjennomføring av energireduksjonsprogram i alle ICA Norges butikker.

- ICA Norges tiltak for å redusere energibruk i butikkjedens bygg er et godt eksempel på det å utnytte potensialene for energieffektivisering i eksisterende bygg. Det er gledelig at en så stor aktør innenfor dagligvarehandel er ambisiøs med å redusere energibruk i sine butikker over hele landet, sier statssekretær Eli Blakstad.

De totale investeringene knyttet til prosjektet er på 125 mill. kroner, hvorav Enovas støtte utgjør om lag 19 prosent. Prosjektet har et forventet energiresultat på 30 GWh innen utgangen av 2016.

Enova har tidligere støttet tiltak for energieffektivisering i ICAs butikker med 8,2 millioner kroner. Total investeringskostnad var på 100 millioner kroner, og tiltakene har gitt et energiresultat på 40 GWh.

Enova er et statsforetak eid av Olje- og energidepartementet og er regjeringens viktigste verktøy i satsingen på en miljøvennlig omlegging av energibruk og energiproduksjon. Enova tar selv beslutning i enkeltsaker. Olje- energidepartementet deltar ikke i behandlingen av enkeltsaker og er ikke klageinstans for beslutninger fattet av Enova.
 
Har du Tips til VVS-Forum?

GI DIN KOMMENTAR HER: