Den innsatsen gjør filterprodusenten Interfil AS i Skjåk. I år feirer Interfil 20 år og er den største private arbeidsgiveren i kommunen.

”Vi vil at hvis du våkner om natten og tenker luftfilter, skal du se ordet Interfil for deg”, sier daglig leder Vegard Ottesen. Kanskje er det noen som gjør det, men de som har vært på bedriftsbesøk i Skjåk, ser kanskje heller for seg ville fossestryk. For Skjåk har noe spesielt å by på: rafting på Øvre Otta. Den er ikke av de villeste elvene, men barsk nok til at du kanskje lurer på om skjærsilden i virkeligheten er en form for vanndåp. Mange Interfil-brukere har vært gjennom den dåpen.

Denne artikkelen er bare et påskudd til å vise glimt fra kundebehandling i særklasse. Det er nesten så man kan glemme alt om luftfiltere. Kommer du til fjellbygda Skjåk en solfylt vårdag med grønt på trærne og sne på toppene, er det ikke noe plagsomt behov for luftfiltere, med mindre de er levert ferdig montert fra en tobakksfabrikk.

For ordens skyld: Interfil AS satte i fjor ny omsetningsrekord med 74,6 millioner kroner, og venter omtrent det samme i år. Men det skal vi komme tilbake til.


I strykene.



Martin Rafdal, Glamox AS; Kai Hollstedt, Stiftelsen Vekst; Kenneth Dagestad og Ulf Are Lundgrenn, Euromiljø Inneklima AS; Tor Olsen, Avantor ASA; Aud Skaugen, daglig leder, ReMi - Ressurs og Miljø; Jan Karlsen, Avantor ASA; Simen Skaugen, ReMi - Ressurs og Miljø, og Jan Karlsen, Avantor ASA.


Kai Hollstedt i Stiftelsen Vekst og Harald de Presno, stifteren av Interfil.