Lakselv ligger i Porsanger kommune i Finnmark, og tettstedet har 2500 innbyggere. Lásse Rør As er en av tre rørbedrifter i et område som dekker rundt 4000 innbyggere. 

Bedriften, som er en del av Rørkjøp-kjeden, har fem rørleggere, en saksbehandler, en daglig leder og en person på lager/kundemottak. Bedriften går godt økonomisk. 

- Vi server det private markedet i området, men har også mye jobb hos Laksefjord i nabokommunen. De fleste som bor i Lakselv vet godt hvem som er rørleggere, sier eier Lásse Persen til vvsforum.no. 

Vi møter to stykker Persen og resten av gjengen fra Finnmarks-bedriften under Rørkjøps todagers samling på Gardermoen første uken i mai. Daglig leder Silje Persen, som er søskenbarn med Lásse, innrømmer at det er stor forskjell på kundene i Lakselv og Oslo.

- Vi selger fortsatt mye varer over disk, noe som er veldig bra. Nærmeste byggevarehus ligger to timers kjøretur unna i Alta. Lokalbefolkningen er flinke til å bruke oss, forteller hun. 

Saken fortsetter under bildet:

Lakselv Rør Lagbilde Lakselv-1.jpg
Bilde: Rørleggerbedriften fra Lakselv i Finnmark kom med flere ansatte til Rørkjøp-treffet på Gardermoen forleden. Fra venstre Adrian Johnsen, Nils Ove Guttorm, Boye Isaksen, Silje Persen, Lásse Persen og Jan-Ole Henriksen.  .

- Våre kunder ønsker å bygge bad med våtromsplater og belegg. Det er dyrt å frakte fliser opp til oss, så fliser er det ingen kultur for. Og jeg tror det vil fortsette sånn. Vi selger mye dusjkabinett, skyter Lásse inn. 

- Hvordan ser framtiden ut for Lásse Rør?
- Den ser bra ut! Nå ser vi fram til å bli mer digitale; i dag har vi mange digitale systemer som skal «snakke» med hverandre. Det blir veldig bra å få på plass RK-shop i løpet av sommeren, sier Silje Persen.