Det er BIM og buildingSMART det gjelder. Første punkt i innsatsen til brukergruppen for rådgivere kjennetegnes av tre sentrale stikkord, forteller lederen av gruppens styre, Anstein Skinnarland fra COWI: Informasjon, forankring og eierskap.

 

Skinnarland forteller at man er godt i gang med arbeidet med å etablere en brukergruppe for rådgivende ingeniører. På et møte i juni ble det etablert et styre for brukergruppen. Det består av Øystein Mejlænder-Larsen, Multiconsult, Kaare Kleven, Sweco Norge og Skinnarland selv som leder. I tillegg er Terje Hugin fra RIF (Rådgivende Ingeniørers Forening) med, for å sikre forankring og eierskap til gruppen.

 

- Den viktigste oppgaven vi nå har foran oss, er å sørge for god informasjon ut i rådgivningsmiljøene om BIM, buildingSMART og IFC-standarden. Noen av de største selskapene har lenge arbeidet med denne teknologien, men det er viktig å få med de mindre og mellomstore bedriftene også, poengterer han.

 

I første omgang betyr det informasjon til hovedstyret i RIF allerede tidlig i september, og dessuten på høstmøtet i organisasjonen noe senere.

 

RIF-gruppen regner ikke med den store pågangen før info-offensiven er kommet i gang, men er allerede åpne både for bedrifter som er interessert i arbeidet og som har innspill, initiativ, problemstillinger etc. å komme med.

 

-I tillegg til informasjonsinnsatsen har vi sirklet inn flere sentrale arbeidsområder for arbeidet i bransjegruppen, så som å stimulere til at levering av åpen BIM blir viktig i kontraktene, spørsmål knyttet til rettigheter til materialet i en digitalisert prosess, og likeledes hvorledes man skal kunne utøve tverrfaglig kontroll –sett fra rådgivernes ståsted.

Kilde: buildingsmart.no