Anledningen til denne samlingen er oppstarten av Indeksbyggprosjektet

De siste årene har det vært mange debatter om hvorvidt skjerpede krav i byggereglene gir økte byggekostnader. Det har vært uenighet mellom myndigheter og næringen om hvordan TEK10 har påvirket byggekostnader og brukskvalitet, og det har også vært debatt internt i næringen.

Målsetningen med Indeksbyggprosjektet er å lage en samspillsarena hvor representanter fra ulike deler av byggsektoren og myndigheter møtes for å vurdere konsekvenser av endringer i byggereglene.

Under møtet i dag signerer bransjeorganisasjonene og direktoratet en avtale om å etablere denne samspillsarenaen.


Deltakere bra byggebransjen er Arkitektbedriftene, BNL, Boligprodusentene, Byggevareindustriens Forening, EBA, Norsk Teknologi, Norsk Eiendom og RIF er deltakere i styringsgruppen for Indeksbyggprosjektet. Alle disse organisasjonene vil være representert på møtet. Morten Lie fra Direktoratet for byggkvalitet leder møtet.


Det er oppmøte senest kl. 13.50 i lokalene til Direktoratet for byggkvalitet, Mariboesgate 13. Statsråden og statssekretæren kommer kl. 14.00. Møtet begynner kl 14.05 med en innledning av direktør Morten Lie i Direktoratet for byggkvalitet. Deretter holder statsråden sitt innlegg, før Jon Sandnes fra BNL presenterer samarbeidsavtalen som så signeres av partene. Den åpne delen av møtet avsluttes ca. 14.30