Siden innkjøpsallianser av denne typen sjelden har andre hensikter enn å presse leverandørene (en aktverdig hensikt!) var det med en viss forbauselse vi mottok en pressemelding med tittelen ” Gavepakke til CoRk’s samarbeidspartnere”. Det er nesten så man kan få tilbake barnetroen, eller i det minste slå fast at julenissen er tidlig ute i år.

Budskapet i pressemeldingen er at CoRk inviterer til det som kledelig beskjedent kalles ”årets mest lønnsomme møte for leverandørene”. Utdelingen av ”gavepakken” skal finne sted på Quality Hotel Olavsgaard tirsdag 7. oktober fra klokken 12.

Pressemeldingen er holdt i en tone som om det dreide seg om et vekkelsesmøte, men her er også noen konkrete mål for innkjøpsalliansen. Om Frank Olsen og Knut Strand Jacobsen, henholdsvis Rørkjøp og Comfort, heter det at de arbeider for mer åpenhet i bransjen, og skal gjøre sitt for å løfte bransjen opp på et nytt nivå sammen med sine organisasjoner.

”Alliansen har som intensjon å bidra til en varig effektivisering spesielt når det gjelder lagerhold og distribusjon overfor grossister og leverandører. Alle jobber i dag med effektivisering og kostnadskutt, noe som i mange tilfeller medfører kortsiktige og kortvirkende tiltak. ”

- I så måte er denne alliansen på flere måter en gavepakke til alle våre samarbeidspartnere, kommenterer Olsen og Strand Jacobsen.