I løpet av sine første 20 år på markedet har Interfil AS vokst seg stor, og blitt en av de største private bedriftene i Gudbrandsdalen. Bedriften, som nå har nærmere 60 ansatte på lønningslista, forventer en netto omsetning på 78 millioner kroner i år.

20-årsjubiléet skal markeres skikkelig, og filterprodusenten ber like godt alle sambygdingene inn til et gasta gebursdagslag.
– Vi er en temmelig stor arbeidsplass, og synes derfor det er ekstra hyggelig å kunne be hele bygda med på feiringen, sier daglig leder Vegard Ottesen.

Gebursdagen blir markert med vidåpne fabrikkdører tirsdag 1. desember mellom 14–18.00, og i løpet av fire timer har bygdafolket anledning til å få med seg både omvisning og et visuelt innblikk i noe av det som har skjedd gjennom 20 år. Som det høver seg på et gebursdagskalas blir det selvfølgelig også servert både pølser og kaker.

Utviklingen i løpet av de 20 åra som har gått siden starten, har vært enorm. Fabrikken startet forsiktig med ti ansatte og 48 ulike filtervarianter. I dag har Interfil 58 ansatte og 17 000 filtervarianter til salgs. Omsetningen i det første produksjonsåret var beskjedne 3,8 millioner. I år ender omsetningen på ca 78 millioner. Det er med andre ord ingen tvil om at idéen som gründer Harald de Presno unnfanget på midten av 1980-tallet var genial.

Gjennom sitt arbeid som bedriftsleder i Skjåk Kraftverk fikk de Presno for første
gang kontakt med filterbransjen. Etter at han oppdaget at Skjåkheimen alene skiftet ventilasjonsfilter for 20.000 kroner i året var han ikke i tvil om at markedet var stort, og at det var på tide at en norsk produsent gjorde seg gjeldende i markedet. De første oppstartsåra var tøffe, men etter hvert viste pilen rett vei. I dag, 20 år etter etableringen, kan jubilanten trygt slå fast at en bevisst satsing på kvalitet har gitt resultat.

Skynd deg til Skjåk!

Pressemelding fra Interfil AS.