Brønnøysund Rør AS montert vannbåren gulvvarme stått for utførelsen av sprinkleranlegget i det nye terminalbygget.

Bjørn Tore Olsen synes imidlertid at det er rart at Avinor ikke valgte å investere i varmepumper i tillegg på et ellers så komplett anlegg.

Han påpeker at ved å bore energibrønner og hente opp jordvarme ved hjelp av varmepumper ville anlegget blitt atskillig rimeligere i drift. Alt vannet blir varmet opp ved olje eller elektrisk fyring. Alt av spillvarme blir tatt vare på og gjenbrukt via varmevekslere som forvarmer vannet før det går i kjelene.

- Dette er tankevekkende når energiøkonomisering står i høysetet, sier han til Byggaktuelt.

- Som eneste regionale flyplass i landet er det montert karuselldør i hovedinngangen, forteller koordinator nytt ekspedisjonsområde Brønnøysund lufthavn, Bjørn Martin Koerner til Byggaktult.

Dette skaper en luftsluse og hindrer lekkasje av oppvarmet luft. Det resulterer i mindre temperatursvingninger, som igjen vil ha en positiv innvirkning på energiforbruket. Det er selvfølgelig ikke noe minus at inngangspartiet blir mer estetisk tiltalende med denne løsningen.

En annen ny løsning på det nye terminalbygget er automatisk styrt solskjerming. Følere for ute og innetemperatur vil styre skjermingen. Ved kraftig vind vil imidlertid skjermene trekkes automatisk opp for å hindre ødeleggelser.

Hele bygget er nå total sprinklet. Også garasje og verkstedhall der temperaturforskjeller ga tekniske utfordringer er med i anlegget.