Aleksander Mellum (23), en vanlig fyr med en helt ordinær jobb.

Jeg blir på mange måter sjokkert over hva slags holdninger og meninger noen unge har til «det normale».

På plattformer som TikTok og Instagram, så behøver du ikke skrolle langt før du finner en rekke influensere og motivatorer som snakker om at vi lever i en matrise; en verden hvor våre politikere bruker oss alle som bønder på et sjakkbrett, og holder oss som samfunnsslaver.

De formulerer seg seriøst og ønsker å selge oss informasjon om hvordan vi kan bli vår egen herre, og leve det perfekte liv, full av suksess og rikdom. Men vet egentlig folk troverdigheten bak informasjonen de tar til seg?

Jeg er 23 år, utdannet rørlegger og jobber som VVS-selger i Ahlsell i Fredrikstad. På TikTok deler jeg videoer fra mitt eget liv.

En vanlig fyr, med en helt ordinær jobb. Og jeg elsker likevel det jeg driver med.

Mine morgener starter ikke på solfylte strender i varme strøk. De starter når vekkerklokken ringer 07:00.

Da gjør jeg som folk flest, slumrer en gang eller to, før jeg drar meg ut av sengen, setter på en kopp kaffe og setter meg i bilen for å stå i kø på vei til jobb, hvor jeg tilbringer dagen min frem til klokken er 16.

Likevel, så får jeg daglige kommentarer og meldinger av spesielt unge gutter, som forteller meg hvordan jeg burde leve livet mitt, og at hverdagen min er helt forferdelig.

De forteller meg at jeg er en slags slave, en såkalt «NPC» (forkortelse for Non-Player Character), som er en slags definisjon for mennesker uten mål og mening.

Sannheten er at jeg er ambisiøs.

Jeg gjør det jeg kan for å skape meg en god karriere og bli god i jobben min, samtidig som jeg tar en KEM-ingeniørutdannelse ved siden av.

Jeg blir på mange måter sjokkert over hva slags holdninger og meninger noen unge har til det normale.

Det å ha en «vanlig» jobb, og aktivt bidra til å gjøre samfunnet til et bedre sted å være, blir sett ned på.

Har du ikke 50 millioner på konto før du er fylt 25, så har du mislyktes i livet, og det på grunn av at enkelte influencere som gir uttrykk for at de har mye penger, forteller oss det.

Men sannheten er at mange, hvis ikke de fleste av disse influenserne, ikke har det så perfekt som de uttrykker seg for å ha. Mange av dem er faktisk direkte ulykkelige.

Men hvem ønsker vel å vise den siden av seg selv?

Virkelighet er ikke det du ser på sosiale medier. Fine luksusbiler og dyre turer med fine båter er ikke virkeligheten for de aller fleste.

Virkeligheten er det som er foran deg, i det du velger å se opp fra mobiltelefonen din. Og fremtiden bygges på valgene du tar.

Om du velger å satse på å følge en drøm som gjør deg rik og suksessfull, så heier jeg på deg.

Men vit at du ikke er noe mindre verdt på noen som helst måte, dersom du velger å ha en normal hverdag.

For livet for oss alle er faktisk en beinhard vei, full av opp og nedturer.