”Speil, speil på veggen der, hvem er penest i landet her?” spør den onde dronningen i ”Snøhvit og de syv dvergene. Nå vet vi svaret: Ken Røsholt og Martin Andresen. De er hverken prinser eller prinsesser, men rørleggere. 21 oktober vant de Geberit Challenge, et uoffisielt norgesmesterskap for rørleggere. Penere blir man ikke i den bransjen, men vi våget ikke spørre om speilet sprakk. Derimot var vi interessert i hvordan man blir så god.

Saken fortsetter under bildet:

Bildetekst: Daglig leder Bjørn Stensli i Funksjonell VVS er stolt av sine medarbeidere. - Vi satser på våre medarbeidere og tilbyr de ulike type kurs for at de skal utvikle seg på mange områder.

Svaret er rørleggerbransjens viktigste ingrediens: arvesynden. Ken (28) og Martin (26) beskriver det slik:
– Vi har mye å takke arvesynden for, det ligger i blodet, og Martin er fjerde generasjon rørlegger. Resten er tjukke arvesynden. Martin er sønn av Vidar Andresen, rørlegger og daglig leder av Funksjonsutstyr AS, og Ken er Vidars svigersønn. Bjørn Stensli, daglig leder av Funksjonell VVS, er Martins onkel.
– Vi er begge oppvokst på Nakholmen i indre Oslofjord og kjenner hverandre godt, forteller Martin.
– Vi gikk i lære her og vi ble her.

– Men hvordan ble dere så flinke?
– Vi er allsidige og har en hverdag med mange forskjellige utfordringer, det er alltid et problem som skal løses, stort eller lite. Det blir man selvstendig av. For baderom, er firmaets spesialitet, er det også viktig at vi har gått noen kurs for å bli flinke med våtromsnormen.

– Under finalen i Geberit Challenge skulle dere bygge en skulptur av Geberit Mepla-rør. Hvordan var det?
– Det var morsomt, for det var første gang vi arbeidet med Mepla, som vi nå også har lagt hos en kunde. Vi hadde høyest snitt på alle de praktiske øvelsene. Mepla-figuren var en fin øvelse for oss.

– Bjørn Stensli, daglig leder av Funksjonell VVS, Hvordan ser markedet ut om dagen?
– Det er bra. Vi lager cirka 40 baderom i året, og vi har allerede ordre på ni neste år. Ved siden av å bygge baderom har vi service- og rammeavtaler. I motsetning til søsterbedriften Funksjonsutstyr arbeider vi utelukkende for private. Vi er medlem av Varme & Bad og sender gutta på ledelseskurs.

Vi gratulerer Bjørn Stensli og Funksjonell VVS med to av Norges dyktigste rørleggere.