Samtidig er det noen som ”går så det griner”. Her er noen glimt fra bransjen. 

De som merker konjunktursvingningene tydeligst i VVS-bransjen, er antakelig rørgrossistene, og de har hatt en kraftig nedtur i første halvår. I første halvår gikk den samlede grossistomsetningen ned med 18,2 prosent i forhold til 2008. Nedgangen var 11,5 prosent i første kvartal, 23 prosent i annet kvartal.
– Også vi har hatt en nedgang, både i omsetning og resultat, men det er ingen krise, sier administrerende direktør Arne-Erik Olsen i Brødrene Dahl AS. – Vi har flere ben å stå på enn bare rørgrossistvirksomheten og ser lyst på tilværelsen i høst.

Hos CIM Norge A/S møter vi en fornøyd Sture Ombler:
–Vi har det bra, det har bare vært en minimal nedgang. 6,6 prosent ned fra 2008, som var et toppår, er til å leve med. Nå møter vi høsten med mange nyheter, en av dem er en anti-frost-ventil. Den har et ekspansjonshull som forhindrer at vann mellom kule og hus kan sprenge ventilen og gjøre skade.

Også hos STX Europe, tidligere Aker Yards, er det godt stemning, forteller daglig leder Tom Gulbrandsen:
– Her går det meget bra, vi holder budsjettene for klima og sanitær og nedbemanning har det ikke vært snakk om. For å holde volumet har vi vært smidige og tatt oppgaver som grenser mot våre fag, vi har utviklet oss i takt med nye krav. Allerede nå har vi snart hele den budsjetterte ordremassen for 2009 på plass, det er tidligere enn i fjor. 2009 blir like bra som 2008.