Helge Folkestad har vært en pioner med energieffektive ventilasjonsanlegg til bolighus, og en Petter Smart innenfor sitt felt. For få år siden introduserte han varme/kjølelisten Best Board, og i år kunne han by på et produkt som avstedkom kommentarer av typen ”hvis det er for godt til å være sant, er det ikke sant”. Det mange mente måtte være for godt til å være sant, er energisentralen CBB, som oppgis å ha en virkningsgrad på 13,2. Med en driftsenergi på 1,8 kW skal CBB levere 24 kW varme med en turtemperatur på 70 grader, eller 22 kW kjøling med en maks turtemperatur på 10 °C.

Harsems spørsmål ”Hvor kommer varmen fra” skyldes at CBB Energisentral tilsynelatende ikke har noen energitilførsel. I motsetning til varmepumper har den ingen utedel og ingen energibrønn, det er simpelthen et kabinett som står inne. Tilsynelatende må det være et brudd på naturlovene, men der støter kritikerne på et problem: CBB har CE-merking og er godkjent av TÜV (Technischer Überwachungs-Verein). Teknisk datablad er dessuten satt opp i samsvar med europeisk standard EN 14511 for varmepumper. I følge Helge Folkestad er det antakelig bruk av brenselscell(er) som er hemmeligheten bak den ekstreme ytelsen.

CBB Energisentral skal testes i Norge. Så får vi se hvem som har rett, Trond Thorgeir Harsem som mente at dette hørte hjemme på engleskolen, eller Helge Folkestad. Hvis produktet holder hva det lover, dreier det seg om en revolusjon når det gjelder oppvarming, kanskje så stor at den gjør passivhus til en meningsløs sløsing med penger og ressurser.