Dette er et ingeniørstudium som har opplevd en rekordstor søkning det siste året, ikke minst fra landsdelens egne ungdommer.

- Det er hyggelig å se at nordnorsk ungdom griper mulighetene som følger av at olje- og gassnæringen beveger seg nordover. Det er spesielt imponerende med den høye jenteandelen på dette ingeniørstudiet, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Engasjerte studenter fortalte statsråden og stortingsrepresentanten om studiene og forventninger til yrkeskarrieren. De var blant annet opptatt av potensialet for olje- og gass i Barentshavet, sameksistens mellom olje- og fiskerinæringene og fremtidens energikilder. De ønsket også en tettere kontakt med petroleumsnæringa, spesielt når de skal skrive bacheloroppgaver.

Statsråden var i Tromsø i forbindelse med en forelesningsturne for å inspirere studenter til å engasjere seg i energisektoren. I foredraget ”Energi, miljø og verdiskapning i framtidens Nord-Norge” understreket Borten Moe betydningen av kunnskap og forskning for å løse framtidens energi- og klimautfordringer.