CentraLines er Honewells grønne linje som de nå går ut i markedet med. Fremtidens bygg skal være mest mulig energibesparende og samkjørt mellom vann, ventilasjon og energi. Det er da gevinsten vil komme for både eier og leietaker.

- Honeywell sluttet allerede i år 2000 å utarbeide prosjekter. Vi leverer derimot hele bredden av produkter innenfor varme-, ventilasjon- og klimakontroll., mens det er våre CentraLine Partnere som prosjekterer og installerer helhetlige systemer. Slik kan vi sammen garantere en effektiv og fremtidssikker eiendomsstyring, sier Tom Erik Bakkene, key account manager hos Honeywell.

Og legger til at i dette konseptet skal Honeywells partnere garanterer profesjonell, rask, pålitelig og kostnadseffektiv installasjon og vedlikehold.

Gjennom CentraLine dekkes styringsløsninger for kontor- og leilighetskomplekser, skoler, handelslokaler, universiteter, hoteller og andre bygningstyper.

Historisk utvikling
Honeywell har vært dominerende innenfor feltet for automatiske kontroller siden Albert Butz introduserte "damper flapper" i 1885. Denne geniale temperaturstyringsenheten var starten på en verdensomspennende forretningsvirksomhet. I dag er Honeywells omsetning på over 24 milliarder euro.

CentraLines utviklings- og produksjonssenter ligger i Schönaich, nær Stuttgart i Tyskland. Fabrikken har utviklet og produsert varmekontrollere siden 1930. Den ble kåret til den ”best organiserte tyske fabrikken” på slutten av 1990-tallet, og fikk med det nasjonal og internasjonal anerkjennelse.

Spesialutdannede partnere
- Uansett om du er byggoperatør, eier, investor, arkitekt, spesifikatør eller installatør og planlegger nybygg eller oppussing, trenger du et energieffektivt, bruksvennlig og fleksibelt system til å kontrollere bygningen. Honeywell er totalleverandør av produkter. Våre samarbeidspartnere som tillates å bruke CentraLine-løsninger, er utdannet som spesialister på slike installsjoner, sier Bakkene.

Han understreker at Honeywell satser på nøye utvalgte og spesialtrente partnerselskaper. Dette er veletablerte og svært erfarne automasjons-installatører som får inngående opplæring.

- Når CentraLines grønne merke er montert i bygg vil markedet vite at her er det installert en gjennomtenkt teknologi, levert av velkvalifiserte bedrifter, fastslår Tom Erik Bakken.