- Honeywell har nå lansert skreddersydde frekvensomformere for å dekke det norske markedet, sier Tom Erik Bakkene og Morten Helgerud i Honeywell til VVS-forum.

- Med vår nye serie HVAC-omformere så har Honeywell gjort hjemmeleksen sin grundig. Skal du selge i Norge så kan du ikke se bort fra 230V. og du må også ta på alvor at fleksibel kommunikasjon og god brukervennlighet er blitt et krav, sier Tom Erik Bakkene, Key Account Manager for avdeling ECC i Honeywell. 

Derfor lanserer Honeywell nå frekvensomformere i størrelse 1,1 – 55 KW for 230V og Norge er eneste land i Europa hvor Honeywell lanserer 230V utgavene. For 400V leveres størrelser fra 1,1 – 160KW.

- Begge varianter leveres med IP21 eller IP54 og alle leveres som standard med det du måtte ha av kommunikasjonsbehov. Både Modbus IP og BACNet IP følger med uten ekstra kostnader som et eksempel. Det er innebygget PID regulator, og antall innganger og utganger er tilpasset avanserte systemløsninger, forteller Bakkene videre.

Tilgjengelighet
Omformerne kan bestilles via alle landets ledende grossister. Etablerte systemhus innen byggautomasjon vil også kunne levere produktene som en del av sine prosjekter.
- Så vi mener tilgjengeligheten er god, og skulle det være akutt behov har vi i startfasen etablert et lite nødlager her på Lierstranda i Drammen, så det meste skulle være ivaretatt også her, sier Morten Helgerud, Account Manager i Honeywell, avdeling ECC

Display
Det avanserte displayet leveres med Nordisk språk som standard. Med dette kan man enkelt konfigurere en grafisk fremstilling av opp til 9 innstillinger i et og samme bilde. Det betyr at man slipper å bla fra det ene til det andre for å lese ut viktige data.
- Her har også Honeywell tilpasset seg Norge. Det avanserte displayet er ekstrautstyr i alle andre land, men det er standard i Norge, påpeker Bakkene.

Saken fortsetter under bildet:

Slik ser de nye frekvensomformerne fra Honeywell ut.

”Kundene må få hjelp hvis de trenger det”
- Det er en tendens at leverandørene fokuserer mer og mer på salget, men glemmer support til kundene. Honeywell går motsatt vei, påstår Tom Erik Bakkene, og forteller at introduksjonen av de nye omformerne bekrefter dette.
- Vi har hatt omformerne i salg siden sommeren 2011, men det er først nå vi har alt på plass for å kunne tilbyd markedet produktene. Vi er godt forbredt på å yte god support, og håper markedet liker våre nye, og ekstremt kompakte frekvensomformere, sier Helgerud og Bakkene avslutningsvis til VVS-forum. 

Displayet er meget oversiktelig, og viser en grafisk fremstilling av opp til 9 innstillinger i et og samme bilde.