Laugets medlemmer trakk i findressen og feiret utdelingen med stil i Håndverkerens tradisjonsrike lokaler.

Ordfører Fabian Stang deltok i den høytidelige sermonien i Laugsalen, hvor 10 nye rørleggermestere fikk sitt mesterbrev. Oldermann Erik Hveem fremhevet hvor viktig nettverket i lauget er for utveksling av erfaringer. Han fremhevet at man som håndverker aldri er ferdig utlært.

- Dere er her i dag for å få et synlig bevis på Deres streben etter mer kunnskap og dere skal være stolte av det betydelige arbeidet dere har lagt ned for å komme dit dere er i dag, sa oldermannen i sin tale til de nye rørleggermesterne. Han ønsket velkommen til mesterbrevutdelingen i Håndverksmesternes egen "storstue" i Laugsalen. Han ga også de nye mesterne et historisk tilbakeblikk. Oslo sitt første vannklosett for vel 100 år siden, og det gjenspeiler jo ganske godt hvor enorm utvikling det har vært.Opphavet til håndverkerne som i dag blir kaldt rørleggere startet lenge før og da gikk de undernavnet Postmakere. Den gang jobbet de med uthulte trestammer som vannledninger og snekret gatekummer og vannposter av planker. De hadde knapt sett et jernrør og ble derav kalt postmakere.

På talelisten stod også adm. direktør og byggmester Øivind Utne fra Oslo Håndverks- og Industriforening (OHIF), nestleder i styret (OHIF) murmester Knut Fjeld, leder av Mesterbrev Hilde Brodahl og ordfører Fabian Stang. Oldermann Erik Hveem takket ordføreren for hans enestående tilstedeværelsen og innsats etter terroraksjonen i Oslo.

Tekst og bilder sakset fra Oslo Håndverks- og Industriforening (OHIF), NRL