De som følger Høiax på sosiale medier, har sikkert fått med seg litt av hva som er i vente. Eriksen kan fortelle at tilbakemeldingene har vært både mange og gode etter at de «lekket» nyhetene.  

- Ja, dette er produkter markedet har etterspurt og ventet på, som vil gi vesentlig mersalg for våre kunder. Vi gleder oss stort til å kunne rulle dem ut i våre salgskanaler. 

En komplett, smart serie

Høiax sin kommersielle direktør Hans Wernersen er både stolt over den posisjonen selskapet har tatt innen smarte beredere, som har gitt forbrukeren en enkel måte å ha kontroll på varmtvannet på og spare penger.

- Nå har vi et så bredt spekter i CONNECTED-serien at det dekker de aller fleste behov. I november 2022 lanserte vi våre første smartberedere i 200 og 300 liter. Nå er vi først i verden med å lansere en smart 120 liters bereder. Med CONNECTED Titanium 120 fanger vi opp alle som har et begrenset behov for varmtvann. Det kan være på hytter, i hybler og i mindre leiligheter med liten plass. Men også andre typer husholdninger hvor det eksempelvis kun er bosatt én person og behovet for varmtvann er begrenset.

- Også CONNECTED Expand 200 og CONNECTED Expand 300 er produkter som fyller et klart behov i markedet. Med dette styrker vi vår posisjon som Norges fremste leverandør i dette produktsegmentet, påpeker Wernersen.  

- Vi har fått mange henvendelser om ekspansjonskar på mindre beredere, nå som nye boliger må ha tilbakeslagsventil på vanninntaket. Begge de nye modellene leveres med ferdig sett ekspansjonskar på 25L for montering, tilpasset anlegg uten mulighet for fri ekspansjon tilbake på kaldtvannsnettet. Ekspansjonskarene er skjult i toppen av berederen. Og når også disse nå er blitt smarte i form av full CONNECTED-funksjonalitet, er det ikke så rart at vi føler stolthet av det vi har fått til. Vi snakker tross alt om store nyheter både bransjen og markedet vil nyte godt av.

- Høiax har tatt markedet på smartberedere i Norge med CONNECTED. Nå utvider vi altså sortimentet ytterligere. Det er veldig tilfredsstillende å være først i løypa med å levere det markedet etterspør, påpeker Wernersen. 
 

Kan tilby 8 forskjellige modeller

Høiax kan med de tre siste modellene tilby hele åtte forskjellige varianter av smartberedere. Produsentens eldre skumisolerte standardberedere kan nå også fås med full CONNECTED-funksjonalitet.

- Ved å oppgradere Høiax standardberedere og Eco-modeller produsert fra 2013 med en RetroFit-løsning, kan vi nå tilby hele 8 varianter av smartberedere. Det gir rørleggerne en alle tiders mulighet til merslag med RetroFit. Kundene er mer opptatt av å spare strøm nå en tidligere, uavhengig av strømprisen. Oppvarming av varmtvann vet vi alle koster, hvis det er mange i husstanden, understreker Wernersen. 
 

Lavthengende energitiltak

For forbrukeren er en smart bereder fra Høiax en lavthengende frukt å plukke i forhold til å redusere energiforbruket og ikke minst kunne styre berederen i forhold til strømprisene. 

- Høiax CONNECTED er tilkoblet en skyløsning og du kan enten styre den via en egen app på mobilen din, eller via et brukervennlig display på varmtvannsberederen. I tillegg kan den pr. i dag kobles opp mot smarthusløsningene FutureHome, Homey, Google Home, Google assistenten, Alexa og IFTTT slik at du kan kontrollere og optimalisere strømforbruket i hele boligen din, sier Wernersen. 

Med Enova-støtte, blir regnestykket enda hyggeligere, som er gode salgsargumenter for forhandlerne!