- Vi ser egentlig frem til en slik forandring, da det ofte er avsatt altfor dårlig tid til prosjektering i en totalentreprise. I en totalentreprise er vi ofte underlagt et regime, der fokus ikke alltid er mot kvalitet, men heller hva som er minimum i forhold til å tilfredsstille kravspesifikasjonen. Som profesjonell rådgiver ønsker vi å levere kvalitet.

- I en TE sitter rådgiveren lengre ned i systemet, og er ikke i førersetet hva angår premisser eller løsninger . Dette er dog ikke tilfelle i alle slike prosjekter, derfor skal vi være mere selektive i valg av prosjekter og samarbeidspartnere, sier seksjonsleder VVS-energi hos Hjellnes Consult AS, Roar Smelhus til vvs-forum.no.

Hjellnes Consult AS består av tverrfaglige rådgivere og selskapet har i underkant av 150 ansatte. Hjellnes Consult AS er i dag en medarbeidereid bedrift, hvor brorparten av de ansatte eier aksjer. Seksjon VVS-energi har totalt 23 ansatte, som alle jobber innenfor tradisjonelle vvs-fagene samt innenfor energi- og energiøkonomisering.
- Vi har fortsatt stor tro på markedet, og vi har en solid ordrereserve både på kort og på lang sikt. Hvis noen av de større oppdragene stopper opp, vil det naturligvis slå negativt ut, men regjeringens krisepakke håper vi å få vår del av, sier Smelhus.

- Dere har de siste årene tatt på dere oppgaver med feilsøking og retting av de vvs-tekniske anleggene i et bygg. Er det stadig mye arbeid innen dette feltet?
- Ja, det er det, for vi ser altfor ofte at et anlegg ikke fungerer som forutsatt ved installasjon. Gjennom vår kompetanse kombinert med teoretisk skolegang og erfaring har våre praktiske ingeniører alle forutsetninger for å finne feil samt foreslå forslag til utbedringer.