Eiendomsutvikling, rådgivning og utbygging. Satsing på tre ting på en gang sikret Barlindhaug et historisk toppår i 2007.

- Ja, det har kanskje tatt litt lang tid å legge det fram, men det er fordi vi er relativt forutsigbare. Det er litt sånn på det jevne, sier administrerende direktør i Barlindhaug AS, Truls Mølmann til Avisen Tromsø. Konsernet kan vise til et resultat før skatt på 57,3 millioner kroner - opp fra 18 millioner i 2006. Den samlede omsetningen var på 633 millioner kroner - opp fra 406,8 millioner i 2006. Samtidig er egenkapitalen økt med 34 millioner kroner til 123,7 millioner totalt.

Entreprenørvekst
- Vi har vokst veldig på entreprenørvirksomhet. Vi er nå totalleverandør med både utvikling, rådgivning og utbygging, og vi ser at det er stadig flere oppdragsgivere som ønsker et slikt helhetlig tilbud. Det hender også at vi selv er byggherre, sier viseadministrerende direktør i Barlindhaug AS, Åge Fossum.

Bolig på vent
Barlindhaug hadde i fjor et hundretall aktive prosjekter, og er involvert i utbygginger over hele landsdelen. Det globale frøhvelvet på Svalbard er kanskje det som har fått mest oppmerksomhet, men det største enkeltprosjektet i fjor var lokaler for en solcellefabrikk i Narvik. Ledelsen bekrefter at det særlig er næringsbygg og lokaler for handel og industri som nå er satsingsområdet. I takt med stillstanden i boligmarkedet, har konsernet lagt nye boligplaner på vent.

Krystallkule
Næring, hotell, handel og reiseliv er også satsingsområder framover for Barlindhaug. Konsernet er for eksempel i posisjon for nye oppdrag innenfor petroleumsindustrien, etter prosjekteringsarbeid på Snøhvit-utbyggingen.
- Våre prosjekter har ofte lang utviklingstid. Derfor må vi også kunne se i krystallkula i forhold til hvilke prosjekter vi tror vi vil tjene penger på om 10-15 år.

Kilde:rif.no