Lukt, frost, skum og undertrykk er vanlige utfordringer for en ordinær vannlås. HepVO, som ble lansert i Norge i høst åpner for nye muligheter til smartere montering og bidrar samtidig til å fjerne de kjente problemområdene slik man kjenner fra tradisjonelle vannlåser basert på vannspeil. Produktet har nå en merittliste på mer enn 4 millioner installerte enheter verden over, og sist ut nå er altså Johannesburg.

Fotballstadioen i Johannesburg vil være flaggskipet under den aller første FIFA VM i Afrika og vil være arena for den avgjørende kampen i sluttspillet. Designet er unikt og uvanlig ved at den ytre delen av bygget skal ligne en tradisjonell afrikansk bolle. I øyeblikket er det plass til 80.000 mennesker, men anlegget skal bygges ut til å romme 94.700 tilskuere.

Men det er ikke bare tribunen som oppgraderes. Hele 1 800 HepVO rette tørr-vannlåser fra Wavin vil bli installert på toalettene og i air-condition systemet i dette massive bygget. Wavin ble valgt av konsulentene i IZAZI Consulting Engineers (Pty) Limited på grunn av unike produktfordeler, teknisk support, og produkttilgjengelighet.

Utfordringen konsulentene stod overfor ved å utruste dette anlegget var at det sanitære utstyret ikke ble benyttet regelmessig og derfor var utsatt for å tørke ut og avgi uønsket vond lukt. For å forebygge dette kunne man installere og drive et automatisk nedskyllingssystem eller forbedre vedlikeholdsprosedyrer, hvorav begge alternativene involverer et unødig stort forbruk av verdifullt vann.

HepVO er derfor sett på som et bærekraftig alternativ. HepVo inneholder ikke vann, er luktfri og basert på en selvforseglende innvendig membran som alltid lukkes etter gjennomstrømning av vann. Nedskyllingsbehovet mellom kampdager er derfor ikke lenger en nødvendighet.

HepVO vil bli installert i skjulte løsninger og er dermed ikke utsatt for vandalisme fra hooligans. De fleksible installeringsalternativene i ulike posisjoner og orienteringer var verdifulle i denne sammenhengen. I tillegg vil HepVo bli brukt som vannlås i forbindelse med ventilasjonssystemene (air condition). HepVo benytter en spesialisert membranteknologi og således vil alt kondensvann bli ledet bort i avløpssystemet og fungere selv ved meget små vannmengder.

Både åpningskamp og finale i fotball-VM i 2010 skal spilles i Johannesburg.