Men sjeføkonomen trøstet forsamlingen med at noen har det verre - i USA har igangsettingen av boliger sunket fra 2,5 millioner pr uke til 0,5 millioner.

- Vi har blåst hull i statskassene. I USA er boligprisene nå tilbake på 95-nivå - som er normalt. I Norge som i alle andre land skyldes krisen tilgang på gjeld. Boligprisene ble for høye i forhold til lønnsveksten, og jeg tror fremdeles de er for høye, sa Andreassen. Men han påpekte at vi snart er vi på en igangsettingsnivå for boliger som er lavere enn behovet.

Også for næringsbygg spår sjeføkonomen dårlige tider framover. - Prisene faller og har ikke falt ferdig, mener Andreassen.

Og på spørsmålet om offentlige investeringer vil redde bygg og anlegg, sa han at det selvfølgelig er bra at regjeringen nå iverksetter tiltak. Men det er fysisk umulig at det offentlige skal kompensere for fallet i private investeringer. Og selv om han ikke tror alt går til hundene, oppfordret han forsamlingen til å bli med i protesttog rundt Norges Bank. - Renta må snart opp i gjen for å hindre at vi får samme utvikling som på begynnelsen av 90-tallet.
 

kilde:bnl.no