- Jobben vi skal utføre på det nye sykehuset er så omfattende at vi har inngått et samarbeid med to andre. Vi kaller samarbeidet på ventilasjon og prosjektering for ETØ, opplyser Per Hertling i firmaet Elnan AS til vss-forum.no.. I tillegg til Elnan AS inn går Teknisk Ventilasjon og Økoventilasjon i samarbeidet.
Per Hertling påpeker at kontrakten som er inngått med Helsebygg Midt-Norge har en verdi på ca. 130 millioner kroner. Rørarbeidene kommer i tillegg og her er det arbeidsfellesskapet – kalt KLO - som står for jobben.

- Byggingen av et nytt gastrosenter, akuttmottak for hjerte- og lunge samt bevegelsessenter er en stor og viktig jobb for oss. Bygget blir totalt på 91 000 kvadratmeter, sier Hertling.
De tre ventilasjonsfirmaene har satt 50 personer på jobben. Det vil også i perioden bli utført arbeid på rehabiliteringssiden. Nytt kreftbygg skal pusses opp for til sammen over 100 millioner kroner. Det dreier seg om 7 100 kvadratmeter. I perioden 2011-2013 skal siste del, det såkalte kunnskapssenteret bygges. Det blir på 15 000 kvadratmeter.

- Det er høy aktivitet og planleggingen er i gang for Ålesunds sykehus sin baneavdeling samt nytt sykehus i Molde. Her er finansieringen ikke på plass ennå og følgelig er det ikke fattet noen endelig beslutning, men vi håper og tror at det blir realisert. I tillegg kommer den fortløpende ombygging og rehabiliteringen for 200-300 millioner kroner i året, forteller informasjonssjef Helsebygg Midt-Norge, Arve- Olav Solumsmo.
Byggeleder Vegard Knotten understreker at sykehusene har et eget program som følges når det gjelder vedlikehold, drift og utbygging av nytt ventilasjon og vvs-opplegg.
- Det er gjort grundige analyser og alt er dokument. Programmet følges nøye, fastslår Knotten.

- Bortsett fra den forholdsvis store jobben med det nye sykehuset i Trondheim. Hvordan er markedet for ventilasjon for øvrig, Per Hetling hos Elnans AS?
- Vi hos Elnans AS er meget godt fornøyd med markedssituasjonen. Vi har jobben i Trondheim og en stor jobb i Bergen, så vi ser lyst på neste år også. Vi er inne i mange, store og tunge prosjekter som gir oss forutsigbarhet langt frem i tid.