- Vi er oppmerksom på utfordringene knyttet til kjemiske stoffer i byggevarer og innemiljø, sier Øivind Rooth, avdelingsdirektør i Statens bygningstekniske etat (BE).

- BE følger utviklingen nøye, og vil fortløpende vurdere behov for endringer i forskriften om tekniske krav til byggverk. Forskriften har allerede krav om at byggevarer ikke skal inneholde farlige stoffer og at slike byggevarer ikke skal benyttes i bygg. Produsentene og utbyggere har en plikt til å dokumentere at disse kravene blir fulgt, fortsetter Rooth.

Rapporten peker på at lave krav til luftutveksling i teknisk forskrift er en del av problemet. Forslag til revisjon av enkelte bestemmelser i teknisk forskrift ble sendt på høring 20. juni med høringsfrist 20. september. Forslag til endring av bestemmelsene om luftmengder er med i høringen, men da med en annen begrunnelsen enn heksesot.
- Rapporten om heksesot tilfører ny kunnskap, og vi ønsker høringsuttalelser som drøfter behov for endringer ut over det som er foreslått velkommen, sier Rooth.

Rapporten fra Boligprodusentene peker også på utfordringer med stoffer i moderne byggematerialer, samt manglende nøyaktighet i prosjektering og innregulering av ventilasjonsanlegg. Dette er problemstillinger hvor næringen umiddelbart bør arbeide med å finne gode løsninger - uten at det er nødvendig å endre forskriftene.

Kilde:BE