Shelby Teknikk AS som representerer Vola i Norge begynte det hele samtidig som Vola ble lansert i Danmark. Ekteparet Kari Agner og Jens G. Shelby bodde i København. Jens gikk på Handelshøyskolen og med bakgrunn som rørlegger og VVS-ingeniør jobbet han innen sanitærbransjen ved siden av studiene. Drømmen var imidlertid å reise tilbake til hjembyen Egersund og starte for seg selv, noe han gjorde etter endte studier i 1968. Med sin erfaring innen bransjen samlet han en rekke interessante agenturer som han ønsket å introdusere på det norske markedet, men det kanskje mest spennende var det kona Kari som foreslo. Som interiørarkitekt og student på Kunstakademiet ferdes hun i miljøet rundt Arne Jacobsens tegnestue og fikk nyss om armaturserien som skulle bli kjent som Vola.

- Slik ble Norge det første eksportmarkedet for Vola, men det skulle ta lang tid før det norske markedet var modent for designet. Frem til langt utpå 80-tallet besto kundegruppen utelukkende av arkitekter og spesielt interesserte, sier Frode Shelby i Shelby Teknikk AS.

Han understreker at firmaets fokus helt fra begynnelsen har hatt fokus på å tilby kresne kunder estetisk tiltalende teknikk.

- Innenfor dette segmentet er Vola en av våre sterkeste samarbeidspartnere, sier han.

Målrettet markedsføring og en generelt økende bevissthet rundt design blandt norske forbrukere har resultert i at Vola har en svært sterk posisjon som varemerke i Norge.

Andre designere har med varierende hell forsøkt både å overgå og å kopiere Arne Jacobsens design, men det unike med Vola er det helhetlige formspråket og de store variasjonsmulighetene kombinert med en kompromissløs produksjonskvalitet.

Etter at den verdenskjente danske arkitekt og designer Arne Jacobsen i 1961 hadde vunnet arkitektkonkurransen om Nationalbanken i København, fikk han i oppdrag å designe armatur til den samme banken. Ideen ble født om at alle rør skulle bygges inn i veggen, kun grep og tut skulle være synlige.

Jacobsen jobbet med at interiøret skulle fremstå som en helhet. Dermed startet et fruktbart samarbeid mellom designer og produsenten Vola.

Etter Arne Jacobsens død fortsatte Vola samarbeidet med Teit Weylandt, som i sin tid arbeidet for Arne Jacobsen. Carsten Overgaard og Teit Weylandt videreutviklet Vola-serien og skapte dermed Vola som et internasjonalt merke, som funksjonelt og designmessig lever opp til de aller høyeste krav fra arkitekter og byggherrer. 

Stort sett alle komponenter fremstilles i Danmark hos VOLA A/S, hvor produksjonen er basert på en ideell blanding av skandinavisk håndverk og anvendelse av det nyeste teknologiske utstyr.   

Allerede i 1969 blev Vola-designet hedret for første gang, ved tildeling av ID-Prisen for fremragende design. Senere er atskillige internasjonale priser fulgt etter og som enda en utmerkelse er Vola valgt til utstilling bl.a. på Museum of Modern Art, New York, Kunstgewerbemuseum Køln, Cincinatti Art Museum, Neue Sammlung München for bare å nevne noen.  

Gjennom de 40 år Vola har vært i produksjon har serien gjennomgått en kontinuerlig teknisk modernisering, slik at serien til enhver tid lever opp til de krav moderne brukere stiller til armatur og tilbehør. Bedriften har i de seneste år vært i rivende utvikling og har nettopp mottatt en ettertraktet amerikansk designpris 2007 Good Design award for sitt nyeste armatur FS1 til frittstående badekar. VOLA A/S er førende innenfor kvalitetsarmaturer innen skandinavisk design.