Selskapet er nå inne i blant annet fire store prosjekter på Hamar, Brummundal og Trysil.

På Hamar bygges det nytt politihus og Jørstad skal installere sanitæranlegg, vannbårent varmeanlegg, spesial utstyr for fengselscelle, inergen slukkeanlegg, snøsmelteanlegg og trykkluftanlegg.

Samtidig har Jørstad oppdrag hos byggevarekjeden Montér på Hamar med blant annet nytt varmeanlegg, gulvvarme strålepaneler i tak, radiatorer i kontor, sprinkler og sanitæranlegg.

For ASKO i Brumunddal er det  utvidelse av frysehall og Jørstad skal installere sanitæranlegg, vannbåren undervarme i frysehall, snøsmelteanlegg, vannbåren gulvvarme, varmegjenvinning og oljeutskilleranlegg i vaskehall for vogntog, sprinkleranlegg og inergen slukkeanlegg.

I Trysil bygger Radisson SAS nytt hotellbygg i Trysil, med leiligheter i tillegg til bl.a. badeland. Et stort prosjekt med høy standard! Dette er et kombinert hotell og leilighetsbygg. Det skal bygges 42 prestige leiligheter, med svært høy standard, i tillegg til mindre leiligheter og suiter. Det skal også bygges badeland og bowlinganlegg.

Her skal Jørstad as skal installere sanitær, varme- og sprinkleranlegg.

Og dette mener administrerende direktør Geir Fjerdumsmoen i rørleggerfirmaet Jørstad as om norsk boligbygging:

- Det er pinadø helt nødvendig å få ryddet opp i både det ene og det andre. Men det er tragisk at det går ut over folk det ikke skulle gått ut over. Prognosesenteret mener at det bør bygges 30.000 - 35.000 nye boliger i Norge hvert år. Men prognosene for 2009 viser at det bare vil bli igangsatt bygging av cirka 20.000.

- Markedet er ikke borte, men boligprisene er for høye i forhold til hva folk har råd til, sier Fjerdumsmoen til gd.no.

Se Jørstad as

Synspunkt på artikkelen? Skriv til journalist Per Henriksen