Gymbygget skal føres opp på Østensjø skole og prosjektet settes i gang i sommer. (Bildet til høyre. Klikk på det for større format).

- Dette er et viktig læringsprosjekt både for oss og Veidekke, som vi vil bruke mye tid og energi på, sier administrerende direktør i Undervisningsbygg Rigmor Hansen.

Passivhusstandard vil si at bygget skal ha et svært lavt energibehov. I tillegg skal prosjektet gjennomføres ved hjelp av BIM.

BIM er et databasert verktøy for bygningsinformasjonsmodellering, som innebærer at alle parter bidrar til å bygge prosjektet digitalt inn i en modell - helt ned på detaljnivå.

Bygget på Østensjø blir det første prosjektet i Undervisningsbygg hvor det vil være utstrakt bruk av BIM fra planleggingsfasen og helt frem til ferdig dokumentasjon for forvaltning, drift og vedlikehold.

- Det spennende med dette pilotprosjektet er at vi får jobbe med både passivhusstandarden og BIM, noe som er nytt for vår avdeling i Oslo, sier konsernsjef Terje R. Venold i Veidekke Entreprenør.

Når tilrigging starter skal vaktmesterboligen og rektorboligen på Østensjø gjøres om til byggekontor. Veier for inn- og uttransportering av materialer og byggeplassgjerder skal etableres i løpet av juni.

Les også OFU-kontrakter bidrar til åpen-BIM
Les også - Tror ikke entreprenører er modne for BIM

HVA MENER DU OM PASSIVHUS? SI DIN MENING HER: