Antyder du at han er flink, forteller han hvor flinke alle medarbeiderne er.

Det er utvilsomt en ekte beskjedenhet, men også helt ubegrunnet, og den strekker seg ikke lenger enn til ham selv. For nevner du Oras AS får du høre mye skryt, og det kommer fra hjertet. Den er vel begrunnet, for den virksomheten Ole Gustav er driftsdirektør for kan pynte seg med mang snobbete referanser.

Når du ligger på operasjonsbordet på Rikshospitalet og ser på kirurgen som løfter armen for å sette kniven i deg, er det bare å håpe at han er like flink som gjengen til Ole Gustav. Og når Carmen hever stemmen mot det høye C i operaen – og sprekker så du kan høre glass knuse, er det bare å le, for VVS-anleggene fungerer perfekt uansett. Ole Gustav & Co var der.

Mange vil antakelig kjenne seg igjen når Ole Gustav Rontén forteller om sin vei til rørfaget:
– Jeg var ikke noen entusiastisk skoleelev, jeg ville mye heller spille fotball. Men når jeg så på folk som laget ting med hendene fikk jeg lyst til å gjøre det samme. Det ble til at jeg valgte rørfaget. Jeg jobbet ni år i et rørleggerfirma i Drammen og tok Sofienberg tekniske fagskole før jeg kom hit. Nå er jeg 47 år og har vært 21 år i Oras under en fantastisk sjef som heter Ola Hanevold.

– Jeg er født og oppvokst på Konnerud i Drammen, og der bor jeg i dag sammen med kona og tre barn. Det er to gutter, 17 og 20 år, og en pike på 23. Kona og jeg har vært gift i 28 år. Hun har vært forståelsesfull når det gjelder mitt arbeid, det er alltid litt for mye å gjøre for en driftsansvarlig i Oras AS.

Men hva gjør du når du glemmer rør og pakninger og bare nyter livet. Ole Gustav?
– Jeg er glad i å gå på ski og å kjøre alpint. Nå har jeg begynt å trene for å bli enda slankere. Jeg var ganske sprek i unge år og ble to ganger norgesmester i bandy, men det skyldes mer laget enn meg.
– Så snart jobben tillater det, går jeg løs på min andre jobb, som vaktmester på hytta og hundelufter for familiens dachs. Den bruker jeg mye tid på, forteller Ole Gustav Rontén.