Disse utfordringene har Gustavsberg løst og lanserer nå 10 oppgraderte kraner. En utfordring har tidligere vært å få tilstrekkelig vannstrøm for at kranen effektivt skal kunne rengjøre for eksempel en stekepanne - noe som nå er løst med et helt nytt keramisk sett som gir stabil temperatur, tilpasset strømning og er svært energieffektivt.

- Denne banebrytende lanseringen er et bevis på vår forpliktelse til økt energieffektivitet og redusert miljøpåvirkning. Vi er overbevist om at disse kjøkkenkranene, sammen med vårt bredere utvalg av vann- og energieffektive løsninger, vil gi store positive effekter for eiendomsbesittere, brukere og samfunnet, sier Anna Marciniak, produktsjef for kraner hos Gustavsberg i en pressemelding.

Kranene er utviklet og produsert i Vårgårda. Alle er typegodkjente og oppfyller kravene innenfor:

EU-taksonomi
Miljöbyggnad Silver
LEED Platinum

De fleste modellene er også EPD-deklarerte og oppfyller kravene innenfor:

Miljöbyggnad Gold
Svanen eiendom
REACH
DGNB
Noen modeller er tilgjengelige i blyfritt materiale.

Gustavsberg skriver videre at nye Nautic er en komplett serie av kraner som er konstruert for dagens og morgendagens krav. Den unike Smart Inside-teknologien betyr at utskiftbare funksjoner kan oppgraderes, noe som muliggjør tilpasninger for ulike miljøkrav og sertifiseringer eller for nye regler i dag og i fremtiden. Dette betyr lengre levetid og enda bedre holdbarhet. Tidligere har vi servantkraner, dusjsett og takdusjsett i ulike varianter som har energiklasse A og som oppfyller kravene for for eksempel EU-taksonomien. Med disse produktene er det nå mulig å velge vann- og energieffektive kraner med høyeste energiklasse til både bad og kjøkken.

  • Allerede på 80-tallet var vi først i verden med et patent på en vannbesparende kran, og tidlig på 90-tallet supplerte vi teknologien med et patent for energisparing. Vi hos Gustavsberg er stolte av å gjennom denne lanseringen kunne fortsette vår tradisjon med å være ledende innen disse viktige spørsmålene, sier Anna Marciniak, produktsjef for kraner hos Gustavsberg.