Familien Skjærvik kjøpte boligen for fem år siden på Kniveåsen i Drammen. Drammen kommune satte som betingelse for utbygging at det skulle benyttes fjernvarme, skriver NRK.no.

Det er Lindum Ressurs og Gjenvinning AS som leverer fjernvarmen.

Distriktssjef i Block Watne AS, Jan Erik Bermingrudsier til NRK.no at Lindum Ressurs og Gjenvinning AS må ta ansvaret for vannbåren varme i huset. Ovenfor NRK påpeker han at fjernvarmeanlegget er levert av Lindum, fysisk lagt av Lindum frem til og med innvendig Varmeveksler i huset. Varmevekseleren styrer varmen. Denne skal ikke røres av beboer Lindum bør regulere anlegget. Bermingrud bekrefter at beboer innrømmer at han selv regulerer varmen.

I flere brev til huseieren går det frem at Block Watne AS mener det må flere varmekilder enn kun vannbåren varme i gulvet i første etasje, for å holde det varmt på en kald vinterdag.

Daglig leder i Lindum Energi Kjetil Salvesen, bekrefter ovenfor NRK.no at de har hatt kontakt med flere huseiere på Kniveåsen om problemet.

Han sier at fjernvarmeselskapet leverer varmeveksler og varmt vann inn. Selve anlegget i huset er prosjektert og satt opp av utbygger, så det er utbyggers ansvar.

– Hvis en har fliser på gulvet så er det ikke noe problem. Fliser tåler høy varme, mens parkett tåler det ikke, sier Salvesen.

Produsenten av parketten, Boen, forteller at parketten ikke tåler mer enn 27 grader, mens varmtvannet i rørene i gulvet holder opptil dobbelt så mye når det er kaldt ute. Gulvene er byttet en gang, men problemet kom raskt tilbake.

Det er flere av beboerne som har problemer med varmen i gulvet. Ingen har tilleggsvarme og i prospektet står det at "oppvarmingen vil skje med vannbåren varme fra fjernvarme".

Avtalen med Lindum som varmeleverandør gjelder for 15 år.

Tips oss - send en vvsforum@gmail.com

GI DIN KOMMENTAR HER: