Men hit søker mange av dem som vil ha noe spesielt til badet, det lekreste og dyreste bransjen kan by på,. Og i underetasjen kan du velge mellom hundrevis av servanter. Det eneste du ikke finner der er standardartikler fra de store merkene. På skiltet står det Tjersland & Co. A/S,

Mannen som får kundene til å trosse parkeringsproblemene for å glede seg over spennende design, er daglig leder Arne Stensrud, gudbrandsdøl som snart vender tilbake til hjemlige trakter.

– Jeg er født og oppvokst på Harpefoss, der far drev snekkerverksted. Gy
mnaset tok jeg på Gudbrandsdal offentlige landsgymnas på Vinstra. Den gang var det hard konkurranse om å komme inn på landsgymnasene. Landsgymnasene Volda, Vinstra og Eidsvoll var særlig ettertraktet. Senere har jeg bodd i byen det meste av mitt liv, fra jeg flyttet på hybel som attenåring. Som voksen har jeg bodd det meste av tiden i Tomter i Østfold, men for 2,5 år siden kjøpte vi et hus i Oslo på Dal-Brenna, nær Østmarka, et flott sted for en familie med to engelsksettere.

Så falt det seg slik at nevøen min og jeg tok en tur til Holmenkollen, og der kom vi i snakk om at vi hadde sett en annonse for en eiendom som var til salgs på Fåvang. Det ble til at vi kjørte fra Holmenkollen til visning i Fåvang, og dagen etter kjøpte jeg eiendommen. Det er et nedlagt småbruk på 11 mål og med fredet tun, ny tømmervilla, og utsikt over dalen til Kvitfjell. Nå bor min samboer og jeg der i helgene. Jeg har tre barn fra tidligere ekteskap.

– Hvordan kom du til rørbransjen?
– Det var i 1970 jeg kom til Tjesland & Co. AS. Jeg var en halvstudert røver med første avdeling jus og måtte tjene penger til nystartet familie. Fra 1981 til 1983 hadde
jeg en gjesteopptreden hos Porsgrund/Gustavsberg, men ble hentet tilbake til skippergaten av eierne, Bernt og Per Tjersland. De ansatte meg som daglig leder i et restrukturert firma. Er man kommet inn i denne bransjen, kommer man ikke ut av den.

– Tjersland & Co. AS er både rørleggerfirma, butikk og grossist. Hvordan merker dere finanskrisen, Arne Stensrud?

– Vi har vært gjennom noen lavkonjunkturer, men dette er den verste. Det er mye tøffere nå enn på slutten av 1980-tallet, da krisen var lokalt norsk. Vi får krisen dobbelt opp. Mindre etterspørsel er bare én side av saken. Vi driver import og nå er kronen svak, mens euroen er opp 25 % i forhold til for åtte måneder siden. Det er en kostnadsøkning vi ikke får dekket inn, for jeg kan ikke gå til Arne-Erik Olsen og be om 25 prosent mer. I tillegg kommer at markedet er annerledes, med kjeder som skal skvise oss leverandører.

– Hvor stor er nedgangen i butikken?
– Den er på cirka 20 prosent, og det er i de 20 prosentene overskuddet ligger. Bedriften totalt er ikke så mye ned, men det er minus.
– Dere har satset sterkt på dyre luksusting. Hvordan er det i dagens marked?
– Det er faktisk en stor fordel. Uten luksustingene ville vi hatt det mye verre fordi rene installasjonsvarer krever at rørleggeren handler varer, og han kjører bil og må ha grei parkering. Servantgalleriet er en formidabel suksess, du finner ikke maken noe sted i verden. Det er et nyttig verktøy i vår kontakt med kunden. Det er ikke penger som mangler hos folk, dette er mer psykologisk enn økonomisk.

– Friluftsliv var min store hobby i alle år til jeg måtte ta en ryggoperasjon som ga meg dropfoot. Vi hadde hytte på Golå og var på fjellet støtt. Det jeg har likt aller best med fjellet var å gå på bre. Men senere ble det også jakt.
– En uke i året var det jakt i Finnmark med en rørleggervenn i Vadsø. Ofte er det med noen leverandører fra Kontinentet, og det har ført til gjenvisitter i Italia. Da koser vi oss med god mat og vin. Jeg setter pris på en god flaske vin. En av mine forbindelser er i familie med et vinslott, det er en velsmakende kontakt. Jeg liker å leie en bil og bare dra, veien blir til mens du går. Etter ryggoperasjonen er friluftsliv for meg nå mest å ta vare på bruket, hytta på Golå og Holmsbu.

Når Arne Stensrud om få år forlater Oslo for å slå seg ned i hjemtraktene, får han 20 hus å ta vare på, men i Skippergaten blir det fortsatt rørleggerbutikk.
– Skippergata har vært en del av livet.