Den gamle lyspæra kan sammenlignes med den gamle pumpetypen, mens sparepæra er å sammenligne med Alpha2. Nå håper Grundfos på økt salg av den nye pumpetypen.

- Salget av de nye pumpene går stadig bedre, men vi ønsker selvsagt at enda flere kjøper og tar i bruk den nye generasjon pumper. Her snakker vi om å spare mye energi og derigjennom mye penger, sier Niels Width til vvs-forum.no.

Nå koster de nye pumpene noe mer i innkjøp, men det dreier seg ikke om all verdens summer i tilleggskostnader om man velger en moderne A-klasset pumpe fremfor en noe gammeldags D-klasset pumpe. Niels Width forklarer:
- Hvis vi forutsetter at en slik pumpe varer i 15 år, så har kunden spart den inn i løpet av 1,5 år. Det vil si de resterende 8,5 åra er den reneste sparebøssa, men vi må ut i markedet og fortelle om dette. Det er rørleggerne, og alle andre som er ute i markedet, som må gjøre denne jobben sammen md oss. Vi kan i hovedsak bare utvikle og produsere gode pumper for markedet, så hovedansvaret ligger ute hos de som treffer kundene direkte.

Ved å skifte eller installere en ny Alpha2-pumpe er det gjort beregninger som viser at sluttbrukeren vil kunne spare ca. 65 000 kroner i pumpas levetid. Det dreier seg altså om store beløp, som må kommuniseres til markedet.

Innen EU vil det fra 2013 kun være tillatt å selge pumper som er A-merket når det gjelder energibruk, så dette kommer for fullt og det nye EU-direktivet vil helt klart hjelpe på for å få fart i salget av den nye typen pumper.

 -I Tyskland har det vært innført støtteordninger for de som har skiftet ut gamle sirkulasjonspumper. Vi har i den anledning vært i kontakt med Enova, men de mener at markedet er for lite og av den grunn ønsket ikke de å iverksette slike støtteordninger her. Vi må altså gjøre jobben selv, sier Niels Width hos Grundfos AS.