Siden introduksjonen i 2013, har MGE motorene bidratt til å sette standarden i bransjen, skriver Grundfos i en pressemelding.

Høyeste graderingsnivå
De energieffektive funksjonene har lenge gjort det mulig for motorene ikke bare å leve opp til det allerede kjente energikravet fra IE4 klassifiseringen, men også å overgå dem.
- Dette betyr at Grundfos godkjenning av IEC 60034-30-2 nå følger MGE-motorer med IE5 - det høyeste graderingsnivå når det gjelder energimerking av elektriske motorer. Motorene er pålitelige, justerbare og energieffektive, påpeker Øyvind Fossum, teknisk sjef i Grundfos.

Tilpasser seg systemene
MGE motorer med høyeffektiv permanentmagnet-synkron motor og frekvensomformer er en banebrytende og intelligent løsning som er i stand til å tilpasse seg de systemene de er en del av, og dermed redusere energiforbruket. Dette plasserer motorene på topp i sin klasse.

- Vi har klart å integrere all vår erfaring i programvaren og har skapt et unikt produkt. Når man i tillegg ser på påliteligheten, gir det flere gode salgsargumenter - for eksempel i forhold til å redusere tilbakebetalingstiden for en e-pumpe. I kombinasjon med våre pumper gir motorene en overlegen effektivitet , sier Kim Jensen, Regional Managing Director for Grundfos i pressemeldingen.

MGE motorer brukes i pumpeløsninger for både industri, vannforsyning og bygg- og anleggsbransjen.

IE5 merkingen gjelder for alle motorer som brukes i MGE område 0,75 til 11 kW.
Merkingen trer i kraft fra 1. januar 2017.