Denne høsten lanserer Grundfos Alpha3. Pumpen viderefører arven etter velkjente Alpha2, men utstyres med ny elektronikk og programvare, og blir et kraftig verktøy for installatørene. Huseierne vil også oppleve merkbare besparelser på strøm- og energiregningen, skriver pumpeprodusenten i en pressemelding.

- Alpha3 er et enkelt og profesjonelt verktøy til innregulering av varmesystemer, sier John Ove Laksberg, salgsdirektør for VVS hos Grundfos. - En pumpe, en avleser og en app, er det som til sammen utgjør Grundfos’ nye Alpha3-system, og som gjør at innregulering av varmesystemer går enkelt og raskt unna.

Den nye pumpen har de samme grunnleggende funksjonene som forgjengeren, men har i tillegg en Alpha Reader som sammen med den tilhørende Grundfos GO Balance-appen gjør det mulig for installatøren å innregulere kundenes radiator- og gulvvarmeanlegg, på en enkel og grei måte. - Fordelen for huseierne er at de unngår sløsing med energi og dermed sparer penger på strøm og oppvarming. For varmeanlegg som ikke tidligere har vært innregulert, betyr det at man kan oppnå en fornuftig reduksjon av både energien som pumpen bruker og av det generelle varmeforbruket, påpeker Laksberg. - Med den nye pumpen kan installatørene optimere anleggene for kundene uten bruk av annet enn en Alpha Reader og Grundfos GO Balance. Appen kan installeres på både smarttelefon og nettbrett. Dokumentasjon på riktig innregulering Via Alpha Reader formidles data fra pumpen til appen, der installatøren skritt for skritt veiledes til en enkel og rask innstilling av anlegget. All informasjon lagres i appen som en PDF-fil, som kan videresendes eller skrives ut. Dette er kundens dokumentasjon på at boligen er regulert optimalt. - Kombinasjonen av Alpha3-pumpen, Alpha Reader og Grundfos GO Balance-appen gir installatøren et komplett verktøysett som er det første av sitt slag på markedet. Installatøren kan nå på en langt mer effektiv og ukomplisert måte tilby sine kunder en enda bedre service, sier Laksberg. - Vi er svært optimistiske med hensyn til salgspotensialet. Ikke minst fordi en god innregulering betyr at huseiere, kan spare en god del penger på strøm og oppvarming.