- Det går en grønn tråd gjennom hele tiltakspakka. Investeringene som skal gjøres vil bedre miljøet og de vil spare oss for bruk av energi i framtida. Nye statlige bygg vil for eksempel måtte følge nye strenge krav til energibruk, sier finansminister, Kristin Halvorsen i en kommentar.

Lars Haltbrekken i Norges Naturvernforbund sier dette om sysselsettings- og konjunkturpakka:
- Regjeringen har skjønt poenget, for de har klart å kombinere den økonomiske krisen med en rekke klimatiltak. Det å satse på energieffektivisering og fornybar energi er helt korrekt.

I krisepakka er det satt av 1, 2 milliarder kroner til energieffektivisering. Penger som Enova disponerer og som er ment skal gå til økt satsing på miljøvennlig omlegging av energibruk og energiproduksjon.
- Det er bra tiltak som Regjeringen kommer med, men i følge Stortingets klimaforlik holder ikke dette i et lengre perspektiv. Vi får imidlertid trøste oss med at vi har fortsatt litt tid på oss mot 2020, sier administrerende direktør, Steinar Bysveen i Energibedriftenes Landsforbund (NBL).

Nestleder i Bellona, Marius Holm, gir også Jens Stoltenberg & Co. ros for tiltakene som ble presentert mandag. Holm sier blant annet dette:
- Forslaget vi kom med at Enova skulle få mer penger er innfridd. Det er vi naturligvis strålende fornøyde med. Det at Enovas bevilgninger er doblet vil hjelpe godt på.
-
9. februar vil regjeringen legge fram en ny tiltakspakka. Den er rettet inn mot bankene, som igjen skal få mer penger til rådighet, slik at de kan gi næringslivet samt husholdningene lån og kreditter.

Finansminister Kristin Halvorsen får ros av miljøbevegelsen for en grønn tiltakspakke.