Det er markedet for spesialutstyr til funksjonshemmede, sykehjem og sykehus. Eldrebølgen er over oss, og den lar seg ikke stoppe av finanskriser.

– Stort sett er alt som før, vi har ingen nedgang i aktiviteten, forteller rørleggermester Frode Henriksveen i Funksjonsutstyr AS til VVS-forum. – Vi hadde en nedgang fra 2007 til 2008 fordi mange prosjekter ble lagt på is på grunn av høye priser og kapasitetsmangel, men nå er det godt i gang igjen. Vi ligger an til å få leveransene til et sykehjem i Haugesund, og vi er godt med på et prosjekt i Fredrikstad. For oss er alle leveranser langsiktige, det kan gå fra tre til fem år fra vi melde vår interesse til utstyret leveres.

– Hva er det de prosjekterende legger størst vekt på når de beskriver utstyr, Frode Henriksveen?
– Fleksibiliteten er avgjørende. Vi begynte å satse på prosjektmarkedet da vi fikk Pressalit Care, et system som kjennetegnes av en nesten grenseløs fleksibilitet. Med dette systemet kan praktisk talt alt flyttes om slik at pleieren får mest mulig rasjonell og behagelig arbeidsstilling. Alt kan hektes av og på etter behov. Full omklalfatring av baderommet tar fem minutter. Det eneste som står på samme sted er klosettet.

– Hvordan fungerer dette markedet for spesialutstyr?
– Vi bearbeider de prosjekterende, rørleggeren som får jobben kjøper hos grossist. Men vi er ikke bundet til grossistene, vi selger til hvem som helst. 


Funksjonsutstyr 2: Det viktigste "produktet" i utstillingslokalet til Funksjonsutstyr A/S er antakelig dette Pressalit Care prøverommet hvor det kan monteres opp et komplett bad på fem minutter.