- At Miba er blitt første godkjente kurssted utenfor NOVAP ser vi på som en stor ære og en tillitserklæring, sier markedssjef i Miba Einar Smidesang.
-Vi har hatt stor fokus på kurs og kompetanseheving i alle år, men med dette stempelet så gir vi økt verdi til våre forhandlere som går kurs hos oss, fortsetter Smidesang.

NOVAP har godkjent teknisk ansvarlig hos Miba AS, Espen Ulverud som kursholder. Ulverud har bestått F-Gass kategori 1 i NOVAP regi som et ledd av denne godkjennelsen.

Gode kursfasiliteter og kursholdere
- I forbindelse med at vi flyttet til nytt bygg i februar 2011, så valgte vi å satse på kurs og kompetanse fasiliteter, sier Espen Ulverud.

Miba har så langt gjennomført sine første kurs med NOVAP godkjennelse, og har flere planlagt fremover.

– Vi kjører vanligvis 3-4 kurs pr måned av alle typer,  både monteringskurs, tekniske kurs, salgskurs til både luft/luft og luft/vann, kan Ulverud fortelle.

Hvilke fordeler med NOVAP Kurs
Espen Ulverud utdyper fordelene med at deres kurs nå er NOVAP godkjente.
– Kompendiet vi bruker fra NOVAP er av meget høy kvalitet, og inneholder alle elementer som er viktige. Kurset er også øket fra 3 til 4 dager, slik at vi går nå enda grundigere til verks på alle aspekter rundt varmepumper i tillegg til en innføring i F-gass forordningen.

- Vi er veldig fornøyde med det initiativet Miba har vist i forhold til kompetanseheving, og ser veldig positivt på at kursene blir holdt etter NOVAPs mal. Kursmateriellet vil alltid være oppdatert og alle deltakerne får utstedt et bevis på at de er NOVAPsertifisert, sier Einar Gulbrandsen, ansvarlig for kursvirksomheten hos NOVAP