Det var sju deltakere på NOVAPs første F-gasskurs. Kurset ble holdt på KEM-senteret på Sogn Videregående Skole i Oslo. Den praktiske prøven ble gjennomført med glans av alle deltakerne og en av deltakerne manglet kun to poeng for å få godkjent sin teoriprøve.

Godt fornøyd
Foreleser på dette kurset var Harald Gulbrandsen. Han er også er foreleser på NOVAPs populære montørkurs for luft til luft varmepumper.
- Ved kursstart hadde vi veldig mye stoff vi måtte gjennom i løpet av uken, men vi er meget fornøyd med resultatet siden over 85 prosent har bestått. Dette viser at vi har tilrettelagt pensum på en skikkelig god måte, mener Harald Gulbrandsen.

Variert kurs
I begynnelsen av uka ble det gått gjennom mye teori og generelt om F-gass forordningen, pensum som brukes i kurset er det samme som brukes hos NAVITAS i Trondheim. Mot slutten av uka var det mye fokus på de praktiske øvelsene som man blir testet på i den praktiske prøven.

- De to siste dagene brukte vi tid på utstrakte øvelser på anleggene og vi er stolte av at det under kurset ikke ble sluppet ut et eneste gram med F-gass, sier Gulbrandsen.

Fredag 18. november var satt som eksamensdag. Man startet med den praktiske prøven for den første gruppen og det var sertifiseringsleder Ole Runar Pettersen fra Isovator AS som stod for den praktiske eksaminasjonen.

Nye kurs kommer
Neste kurs i F-gass holdes etter nyttår, og det vil fortløpende bli lagt ut nye kurs på www.novap.no. Daglig leder i NOVAP, Bård Baardsen sier dette i sakens anledning:
- NOVAP har som mål å arrangere jevnlige kurs i F-gass fra nyttår. Kursene vil etter hvert kombineres med det populære montørkurset for luft/luft varmepumper.