Variant VVS har de senere år rendyrket og tilpasset sin produktportefølje innen vannbårne varmesystemer. Bedriften foretok noen kloke beslutninger i 2008 som har bidratt til at man har klart å tilpasse seg de nye kravene til nye forenklede varmesystemer, og samtidig øke omsetningen formidabelt.

Flere faktorer
Daglig leder Kjell Jensen i Variant VVS har vært i bransjen siden 1977 og kan si mye om hva som etter hvert kreves for å holde fokus på nye trender og krav som stilles fra myndigheter og andre aktører
- Det er mange faktorer som har bidratt til vår gode utvikling. Dette må sees over tid, og den viktigste årsaken er en dyktig stab. Vi har vært veldig heldige som har hatt en stabil arbeidskraft over tid. Dette gjør seg utslag i mye kompetanse og kunnskap som etter mitt syn er svært viktig for å skape troverdighet i markedet, ikke minst på support, sier daglig leder Kjell Jensen i Variant VVS. Som gir troverdighet Det skaper resultatetr

Riktige leverandører
En annen suksessfaktor Jensen trekker frem er valg av riktige leverandører som vil spille på lag i å utvikle gode kvalitetsprodukter og løsninger tilpasset de behovene som man har i Skandinavia. I tillegg har man fått jobbet frem konkurransedyktige priser.

- Vi har jobbet mye med våre leverandører for tilpassing av produkter og priser. Men det viktigste vi har gjort og som har bidratt til den flotte veksten, er deltagelsen under Driftskonferansen på Kielfergen i 2008. Der presenterte bransjemannen og en av ildsjelene for forenklede varmeløsninger, Svein Marienborg et helt nytt kompendium som satte støkk i noen og enhver. Kompendiet het Prosjektveilederen for forenklede varmeanlegg. Jeg var en av de som reiste meg opp og protesterte høylytt mot den. Jeg var veldig skeptisk, og mente den ville ødelegge varmebransjen totalt, sier Jensen.

Tvang frem nye tanker
Da den daglige lederen av Variant VVS kom hjem fra konferansen satte han seg derimot ned og gikk i gjennom veilederen side for side. Det bidro til at han begynte å se muligheter, og ikke bare problemer.
- Jo mer jeg tenkte, jo flere muligheter så jeg. Så det er helt klart at vi må tenke nytt, og annerledes, tenke andre løsninger en vi har gjort de siste 30 årene. Jeg har jobbet som VVS- ingeniør siden1977, så man har jo lett for å få litt skylapper av det. Men dette bidro til at jeg tok på meg nye briller, og så ny produkter for fremtiden, sier lederen av Tønsberg bedriften.
- Jeg tok kontakt med våre leverandører og presenterte mine tanker. Fra da av tok det halvannet år til vi kunne presentere nye løsninger og produkter. Det skjedde under VVS-dagene i 2010, hvor vi blant annet kunne presentere våre nye tekniske sentraler for leilighetsbygg.

Fra det tidspunktet har Variant VVS hatt en meget pen utvikling.

- Det å kunne realisere gode ideer, og få dette overført i reele salg, det er det morsomt å være med på. Det føler jeg at vi har lykkes med i vår bedrift. Det er viktig å tenke fremtid, og denne fremgangen vi har hatt det siste året skal ikke gi oss noen grunn til å hvile på laurbærene. Det er viktig å videreutvikle våre løsninger ytterligere, men vi har nå opparbeidet oss en trygghet slik at vi kan gjøre de rette tingene videre, påpeker Jensen.

På spørsmål om hvilke produkter Variant VVS selger mest av, er den daglige lederen ikke villig til å gi noe entydig svar.
- Vi er eksperter på vannbåren varme, og vi selger helhetsløsninger som varierer fra prosjekt til prosjekt. Det er vår styrke og inneha den kompetansen vi har opparbeidet oss, det skal nemlig gi våre kunder den nødvendige tryggheten ved å vite at vi kan tilby rett løsning til hver enkelt. Det er det som gir oss fornøyde kunder på både kort og lang sikt, sier en klar Kjell Jensen avslutningsvis til VVS-forum.