I fjor ble Porsgrunn Rørleggerforretning kåret til Årets rørleggerbedrift av If Skadeforsikring og Norske Rørleggerbedrifters Landsforening – VVS. Det var på den tiden mediene begynte å få store oppslag om finanskrisen, og siden har medieoppslagene i stor grad dreid seg om å svartmale situasjonen.

– Men den er slett ikke svart, sier Carsten Skottner Engh. – Byggebransjen, som vi er en del av, merker finanskrisen på det at markedet er mer avventende. Det gjelder særlig leiligheter og eneboliger, men den situasjonen har vi møtt med å satse mer på andre deler av markedet. Oppdrag finnes det fremdeles mange av, men akkurat nå er boligdelen svak, og det kan bli tungt for nystartede bedrifter.

Porsgrunn Rørleggerbedrift har så langt flere store prosjekter å beskjeftige sine 28 ansatte med.
– Det største nå er nytt NAV-senter i Skien, det er det største prosjektet vi har hatt og det går ut april neste år. Kontraktsummen er 17-18 millioner kroner eks. moms. I tillegg til dette har vi kontrakt på 4-5 mellomstore prosjekter. Det at vi har mindre å gjøre med nye boliger er ikke noe problem for oss, og på boligsiden har vi godt salg av varmepumper, sier daglig leder Carsten Skottner Engh i Porsgrunn Rørleggerforretning AS.