Glava var lenge distributør for Litex våtromsplater i det norske markedet, men som kjent opphørte samarbeidet med Litex i fjor. Nå satser altså Glava på egenhånd med Europas største leverandør av våtromsplater, Wedi i ryggen. Avtalen trådde i kraft 1.1.2012, og markerer startskuddet for Glavas nye storsatsing på våtrom.

Markedsdirektør Tore Bjerkeli sier til bygg.no at de har ambisjoner om å være en kategoridriver, og føler seg sikre på at de har funnet en leverandør som kan bidra til at våtromsdelen i Glava-systemet vokser i årene som kommer. Våtrom er et marked med et stort uforløst potensial, mener han.

Proffmarkedet
En av de store mulighetene til vekst ligger i proffmarkedet, der våtromsplater frem til nå har hatt trøblete kår i konkurranse med tradisjonelle produkter som gipsplater og smøremembran. Men nå tror Bjerkeli tiden er i ferd med å modnes for våtromsplatene – også i store bygge- og rehabiliteringsprosjekter.
– Nå er vi trygge på at vi kan tilby produkter med riktig pris i forhold til funksjon. Det kan være med å åpne opp dører til nye, spennende markeder, sier han til bygg.no

Våtromsplater for gulv
I tillegg til at prisnivået på våtromsplatene senkes med den nye avtalen, vil Glava i samarbeid med Wedi utvikle flere nye våtromsprodukter i løpet av 2012. Blant annet skal våtromsplater for gulv inn som en del av sortimentet. Trolig vil gulvplatene være på markedet allerede i vår.

– Det beste med gulvløsningen er at våtromsplatene blir levert ferdig hullet og med et ferdig fall mot sluk, slik at man unngår motfall i dusjsonen. Dette vil gi ekstra trygghet for både forbruker og for håndverkerne, sier Bjerkeli videre.

– I Norge er det fortsatt gips som dominerer som flisunderlag på våtrommene. Problemet med gips får du dersom det skjer en perforering av dårlig påsmurt membran. Dette problemet unngår du med våtromsplater, som er laget for å tåle fukt.

I tiden som kommer vil Glava samarbeide tett med Wedi for å utvikle nye våtromsprodukter skreddersydd for det norske markedet, poengterer Bjerkeli ovenfor bygg.no