At de plutselig begynte med idrettssponsing, forklarer marketingsjefen i selskapet slik:

- Vi har ingen lang historie innenfor idretten, men det første ordentlige sponsoratet startet med kombinertlandslaget. Kombinert har ikke den samme standingen som langrenn eller hopp, men vi tar gjerne på oss rollen med å løfte fram grenen. Det var jo den opprinnelige øvelsen før alt ble spesialisert. Jeg tror profiler som Mikko Kokslien vil løfte grenen videre i fremtiden, sier marketingsjef Øystein Kvam.

De siste årene har den sykkelinteresserte sjefen også kastet seg ut i sykkelens verden. Det startet med terrengrittet Kongerittet, gikk via Intersport Oslo Grand Prix og munnet ut i et generalsponsorat for Tour of Norway.
Eller: GLAVA Tour of Norway, som rittet nå heter.

- Vi har valgt oss ski og sykkel. Vi gjorde et samarbeid med Interspons under det første Kongerittet, og det har vi fortsatt med siden. Vi tok en rask beslutning om å bli støttespiller for Intersport Oslo Grand Prix, da Lance Armstrong takket ja til delta under arrangementet. Det er et av høydepunktene for oss, og det sier jo litt om engasjementet for sykkel i Norge når 70.-90.000 mennesker skaper folkefest på Karl Johan.

Hovedsponsor
GLAVA er hovedsponsor for Kongerittet og benytter rittet til å få egne ansatte i form. GLAVA bruker også sykling til å knytte relasjoner opp mot andre aktører innenfor byggbransjen. Veldig mange mosjonister i bransjen har dette terrengsykkelrittet som et av sine mål. Kongerittet går for øvrig i av stabelen lørdag 20 august fra Maura i Nannestad kommune.

Under GLAVA Tour of Norway har programleder Sigurd Sollien blitt engasjert for å bringe det beste ut av folk i byggebransejen

- Vi satser på å skape litt blest i målbyene. Vi har en egen sykkelkonkurranse der vi setter sammen 4-5 lag à tre personer fra byggbransjen. Deretter skal vi se hvem som sykler lengst på en fastmontert sykkel i løpet av et kvarter. Sigurd Sollien er konferansier og finalen vil holdes i forkant av Intersport Oslo Grand Prix, forteller han.

- Hva gjorde at dere tente såpass på Tour of Norway-konseptet?
- For oss er dette det ultimate rittet. Det er spennende å kunne bidra til å få et stort sykkelritt i Norge. Interessen er så enorm, sykling er miljøvennlig og samsvarer veldig bra med den miljøprofilen GLAVA innehar. Og sykkel engasjerer så vel bredden og toppidretten i samfunnet vårt. Merkevaren GLAVA er et særdeles kjent merkenavn i Norge og vi synes det er flott å kunne knytte oss og navnet opp mot en slik storsatsning som GLAVA Tour of Norway, sier Kvam.

Dette er GLAVA Tour of Norway
Norges Cykleforbund ønsker å etablere et internasjonalt etapperitt i Norge, og har kommet langt i forberedelsene til rittet som vil bli arrangert for første gang i perioden 1. – 5. juni 2011. I årets ritt vil det delta ryttere fra 12 til 15 nasjoner, blant annet landslag fra Russland, Tyskland, Sverige og Danmark, samt alle de beste norske lagene. Totalt vil det være mellom 160 til 180 ryttere til start. Årets ritt går over fem etapper, og ambisjonene på sikt er at det skal kjøres ni etapper som dekker en stor del av Norge.