Med Glava Brannpakning på rull trenger den utførende kun ett produkt for brannsikring, uavhengig av rørdimensjon, i tillegg til tettemassen. Utførende kutter selv den lengden på rullen som er nødvendig for å få korrekt antall viklinger rundt plastrøret eller cellegummien. Med Glava Brannpakning på rull kan montøren fortsatt gå gjennom brannklassifiserte vegger/dekker med ordinær AF/Armaflex.

(Klikk på bildet for stort format)

- Glava forenkler hverdagen og introduserer brannpakning på rull. Inntil i dag har rørleggeren måtte forholde seg til pakninger avhengig av hvilke dimensjon av Alu-PEX eller plastrør som skulle brannsikres, sier Skeide.

Han påpeker at det har ført til mye kjøring hver gang man skulle branntette denne type rør - det skal tross alt hentes eller bringes fra grossist. En annen klar forbedring er at produktet nå også er godkjent for gjennomføringer av metallrør isolert med Armaflex cellegummi.

- Brannpakningen kommer til å forenkle hverdagen både for rørlegger og grossist med ett produkt i bilen/hylla. Brannpakning benyttes for tetting av plastrørgjennomføringer samt for Alu-Pex-, kobber- og stål-rør isolert med Armaflex cellegummi i murte/støpte eller gips konstruksjoner. Det skal tettes ensidig i dekke (underkant) og tosidig i vegg, sier han.

Det er viktig at alle rør for tappevann frostsikres eller isoleres mot kondens/varmetap. Produktet er derfor testet på Alu-PEX og metallrør kombinert med Armaflex rørisolasjon. Ved å montere rørisolasjonen ubrutt gjennom vegg/dekke, hindres også kondensproblemer.

Hver rull leveres i eske a 18 meter, og tilsvarer f.eks. 25 stk brannmansjetter/pakninger til Ø110 mm plastrør eller 63 stk Ø90 mm.
¬
- Vi håper at dette produktet vil bidra til at alle i bransjen tar branntetting på alvor. Det kan knapt bli mer enkelt og samtidig trygt, sier Johnny Skeide i Glava.

Med Glava Brannpakning på rull trenger den utførende kun ett produkt uavhenig av rørdimensjon. Utførende kutter selv den lengden på rullen som er nødvendig for å få korrekt antall viklinger rundt plastrøret eller cellegummien. Med Glava Brannpakning på rull kan montøren fortsatt gå gjennom brannklassifiserte vegger/dekker med ordinær AF/Armaflex.