- Dette er en vesentlig forutsetning for å kunne beholde og dyrke vår humankompetanse og vår humankapital, sier han.

I krisetider har GK skuet utover fremtidens marked og ansatt sentrale resurspersoner innen fagområdene Energi og Kulde. Dette er markedsområder, ved siden av byggautomasjon og total teknisk integrasjon, GK skal fokusere mer på, i tiden fremover, sier Kinserdal, og viser til tidligere artikler på VVS-Forum.no.

- GK har ekspandert i et godt marked i 2008 og vil produsere på 2008 – nivå også i 2009. I 2010 ser vi nye utfordringer komme, men med målrettede tiltak og fastholdt strategi har vi kontroll på det vi skal gjøre også i 2010, sier Kinserdal.

- Vi tenker fortsatt utvikling og vekst og bygger vår kometanse og konkurransekraft. Selskapet har vokst, også i antall ansatte, i perioden fra 2008 og frem til i dag. Det har ikke vært snakk om oppsigelser eller nedskjæringer etter ostehøvelprinsippet, sier Kinserdal.

Per dato har GK NORGE AS 900 ansatte.

- Vi velger å se på utfordrende tider som mulighetenes tider og inntar en grunnleggende optimistisk og positiv holdning. Det er litt vår kultur å mobilisere og slåss. Varierende konjunkturer og ulike utfordringer bare styrker vår organisasjon og vår kultur.

Han forteller at GK har vært gjennom en transformasjon fra å være klimaentreprenør til å tilby markedet total tekniske løsninger med tverrfaglig kompetanse slik som vi i mange år har gjort i vårt virksomhetsområde service.

- GK’ fortsatte suksess bygges på kompetanse, kompetanse til å kunne løse alle typer tekniske utfordringer og, ikke minst, til å produsere effektivt og overlevere et sluttprodukt bedre enn våre kunders forventning. Eierskap til hele verdikjeden og kompetanse til å integrere alle tekniske fag er tilsvarende vesentlige bidrag enten vi engasjerer oss i entrepriser i nybygg, rehabiliteringsoppgaver, eller service.

I 2002-2003 vedtok selskapet sin strategi om å utvikle sin kompetanse innen alle tekniske fag, herunder energi. Man visste at EU jobbet med direktiv for langt strengere krav til energibruk i bygg.

- Vi har arbeidet med dette over lang tid, og kan vise til mange prosjekter hvor vi har bidratt til å skape verdier hos våre kunder ved å designe løsninger for optimalisert energibruk.

Han viser til at det nye energidirektivet stiller store krav til selskapet og til en hel BA - næring.

- Dette skal vi leve opp til som et minimumskrav, fastslår han.

GK vektlegger ulike kompetansehevende tiltak og har bl.a. etablert sin egen skole - GK-skolen. GK – skolen tilbyr relevant opplæring til de ulike stillingskategorier, sertifiserer teknikere og videreutdanner prosjektingeniører.

- Her er det også plass til eksterne deltakere, sier Kinserdal. Og legger til at denne skolen er viktig for å øke kompetansen om Energidirektivet, forskrifter og lover, og hvordan GKs ingeniører skal jobbe med å redusere energibruken i de prosjekter de er inne i.

- GK skal være synonymt med skikkelighet. Når vi gjør noe, ønsker vi å gjøre det skikkelig. Hvis ikke kan vi la det være, smeller GK-direktøren til med som en oppsummering av holdninger i selskapet.

Les også:

- Energitenkning fra A til Å

GK satser på kuldedirektør