Han har gått inn i en nyopprettet stilling i selskapet, noe som understreker at GK har store ambisjoner om å ha høy aktivitet der det er krav til kalde og frostfulle omgivelser.

Om folk flest ikke tenker så mye på hvor mye kulde som må skapes i dette landet, så er fagområdet kulde ikke ukjent hos GK. Allerede i 2004 kjøpte selskapet opp en bedrift som var spesialist på dette, og på den måten fikk GK en landsdekkende tjeneste.

Det som nå skiller seg ut er at kulde som fagområde skal dyrkes til sitt ytterste ved å ha en egen direktør. Tidligere ble kulde tatt med i prosjekter som en del av ventilasjon.

- GK har nå erfaring med kuldebransjen og kjenner markedet. Tiden er moden for å gjøre mer ut av dette, sier Veiby.

Han har sin kuldebakgrunn fra ICA, en av matvarekjedene som nettopp er storforbruker av kjølige forhold.

- Kulde er stor industri i Norge, men ikke så mye fremme i media. Men faktum er at vi alle omgir oss med dette faget hver dag.

- I dagligvarebutikker er 50 prosent av innvesteringene kulde og 50 prosent av energibruken går til å holde frysedisker og kjølelagre på et forskriftsmessig og forsvarlig nivå, sier Veiby.

Ved at GK nå trapper opp aktiviteten på dette området åpner det seg nye markedsmuligheter som får det til å lyse i øynene på Veiby.

- Markedet er stort. Kulde finnes i alle matvarebutikker, kiosker, bensinstasjoner, restauranter og hoteller, sier han.

I markedspotensialet ligger også at R22, et kuldemedium som har vært brukt i mange år, blir forbudt etter 1. januar 2010. Det finnes 1000-talls fryse- og kjøleanlegg rundt i Norge som inneholder R22. Etter hvert som det blir lekkasje på anleggene, må R22 erstattes med et medium som er tillatt. Innen 2015 skal R22 være helt ute av samtlige fryse- og kjøleanlegg i Norge.

- Da er nærhet til kundene viktig for å yte service. Dette passer godt for GK som har ca 70 personer med kulde som fag, fordelt på 35 lokasjoner i samtlige fylker, sier Veiby.

Ole Jørgen Veiby var prosjektdirektør og leder av prosjektavdelingen i ICA Norge, og tidligere jobbet for Norpe, Novema og drevet egen kuldeentreprenørbedrift.