Alle medarbeidere beholder sine stillinger og i begge selskaper ser man positivt på framtiden.

Det er inngått avtale om at GK overtar all virksomhet i Ventilasjon og Byggservice AS fra 1. juli 2009. Dagens ledelse av Ventilasjon og Byggservice AS fortsetter under nytt eierskap og styrker GK’s aktiviteter innen virksomhetsområdet service og vedlikehold.

GK er ett norskeid selskap etablert i 1964. Selskapet er i dag en av Skandinavias ledende inneklimaentreprenører med over 60 lokaliseringer i Norge, Sverige og Danmark. Overtagelsen er en del av GK’s strategi om å øke kapasitet og tilstedeværelse innen service og vedlikehold av alle typer tekniske installasjoner, og bygger oppunder en allerede betydelig aktivitet i Vest-Agder.

- Med økt tilgang til resurser og fagkompetanse, vil vi nå posisjonere oss som en bredere tjenesteleverandør hos eksisterende og nye kunder, sier regionsdirektør i GK, Stein Arne Sværen. Han forteller videre: - Aktiviteten i Ventilasjon og Byggservice AS blir et verdifullt supplement til vår egen aktivitet. Denne er i økende grad knyttet til energibruk i bygg, relatert til et nytt energidirektiv og reviderte tekniske forskrifter. Riktig drift av all teknikk i bygg, kombinert med fornuftig forebyggende vedlikehold aktualiseres ytterligere. Vi fant ”tonen” fort og har stor tro på at samarbeid under felles paraply vil medføre økt aktivitet fremover. Vår ambisjon er å bidra til et bedre miljø med optimal totaløkonomi for våre kunder og for samfunnet, avslutter Sværen.

Daglig leder i VBS, Widar Nyhus, vil nå ivareta den daglige ledelsen av GK sin servicevirksomhet i Agder. - Jeg er sikker på at GKs inntreden i bedriften vil være positivt for oss ansatte og for våre kunder, sier Nyhus. - Vi vil fremtidig dele vår samlede kompetanse og erfaringer som vil komme kundene til gode. Det var viktig for oss at GK er ett norskeid selskap med lange tradisjoner og ett godt rykte. Som fagavdeling i GK vil vi ansatte på en helt annen måte ha mulighet for å utvikle oss videre og bedre dekke våre kunders vekslende behov.

GK i Agder vil etter overtagelsen bestå av totalt 35 ingeniører og klimateknikere fordelt på fagområdene ventilasjon, vann, byggautomasjon og kulde, i tillegg til administrative saksbehandlere.

GK Konsern AS har tidligere gjennomført flere vellykkede firmaovertakelser både i Norge og Sverige, og er nå en av Skandinavias ledende inneklimaentreprenører. GKs ambisjon er å bidra til et bedre miljø med optimal totaløkonomi for kunden og samfunnet.
GK har i dag over 1300 ansatte fordelt på 60 kontorer i Norge, Sverige og Danmark. Vår felles innsats gav oss i 2008 en omsetning på NOK 2,6 mrd.