- Vi trenger 40 nye energirådgivere og kommer til å ansette de fortløpende utover i 2011. VI trenger folk landet rundt, opplyser Direktør Energi hos GK, Torfinn Lysfjord til vvs-forum.no.

GK har 7 000 servicekunder og i mange bygg brukes det i overkant med energi. Med 40 nye energirådgivere skal det spares penger.

- Erfaringene er at relativt enkle tiltak gir store energibesparelser – spesielt innen tekniske anlegg, påpeker Lysfjord.

Det nye lovverket og innføringen av energimerking av bygg hjelper bransjen til økt fokus og mer jobb. Det setter naturligvis Torfinn Lysfjord pris på.
- Hele bransjen får drahjelp av lovverket. Det er som en drøm, sier Direktør Energi hos GK.

- Hvilken type utdanning må de nye energirådgiverne ha?
- Vi er på jakt etter sivilingeniører eller ingeniører med energifaglig, kunde- og forretningsforståelse. De vi ansetter må være lærevillige, initiativrike og proaktive, for vi skal skape løsninger og tenke fremover.

GKs nye energirådgivere skal drive med energimerking og energivurdering av tekniske anlegg, rådgivning, ENØK-analyse og energioppfølging samt gjennomføring av lønnsomme sparetiltak.

- Vi kan tilby jobb i en offensiv bedrift med solid økonomi, der det er utfordrende arbeidsoppgaver og gode utviklingsmuligheter, sier Torfinn Lysfjord hos GK.

Søknadsfrist på energirådgiverstillingene er 3. januar 2011.