Ordreverdien er betydelig og ligger på linje med de aller største ordrene som er rapportert de siste 12 månedene. Leveringen skal skje i 2012.

- Vi er svært stolt over å være en del av dette prosjektet. Fornybare energikilder er av største viktighet, forteller Lars Renström, President og CEO i Alfa Laval Group. Han legger til at ordren er unik på mange måter.

- Vi leverer et unikt produkt og det skal benyttes i et verdens største solkraftanlegg.

Alfa Lavals Packinox varmevekslere blir hjertet i systemet og gjør det mulig å lagre varmen fra solen over lengre tid. Dette betyr at elektrisitetsproduksjonen kan fortsette seks timer lengre hver dag med vår teknologi implementert, siden driftsstans ikke er nødvendig på regnværsdager eller om natten. I praksis gir dette en kapasitetsøkning på 50 prosent, noe som gjør at solkraftanlegget klarer å møte kravet fra de lokale kraftkonsumentene.

Dette er Alfa Lavals største solkraftrelaterte ordre så langt, men selskapet har utviklet teknologien over mange år og har i dag gode referanse over store deler av verden.

På grunn av en klausul om taushetsplikt har Alfa Laval ikke anledning til å oppgi kundens navn eller den eksakte størrelsen på ordren

Visste du at… Jorden hver eneste time mottar så mye energi fra solen at dette kan dekke verdens totale energibehov i ett år?

 

Energieffektive varmeoverføringsløsninger

Ulike løsninger for varmeoverføring brukes i de fleste industriprosesser. Varmevekslere overfører varme eller kjøling fra for eksempel én væske til en annen, og er svært viktige for effektiviteten i hele produksjonsprosessen.

Alfa Laval har ledet utviklingen av varmeoverføringsteknologien siden selskapet gikk inn på dette området i 1931 ved å levere pasteuriseringsutstyr til meieribransjen.

I dag tilbyr selskapet utallige energisparingsløsninger for:
oppvarming
kjøling
varmegjenvinning
fordamping
kondensering
ventilasjon
kjøleanlegg

Alfa Laval har et omfattende utvalg av varmevekslere for bruksområder som spenner fra enkle oppgaver ved lave trykk og temperaturer til oppgaver med aggressive væsker og ved høye og variable temperaturer og trykk. Til verdens største kompakte solkraftanlegg benyttes Packinox helsveisede varmevekslere.

Alfa Laval er en ledende global leverandør av spesialbygde produkter og tilpassede tekniske løsninger. Alfa Laval hjelper kundene med å varme opp, kjøle ned, separere og transportere produkter som olje, vann, kjemikalier, drikkevarer, matvarer, stivelse og farmasøytiske produkter. I 2010 omsatte Alfa Laval for 2500 millioner euro. Selskapet har 12 000 ansatte, hvorav 1200 er i Danmark.